tete de veau_ACGN

La tête de veau és un plat que es consumeix a diversos països europeus, especialment a França, Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Itàlia, on es tracta d’un plat tradicional de Nadal. A França, hi ha varis “Clubs de la Tête de Veau”, que celebren el 21 de gener cada any la decapitació de Lluís XVI, Rei de França. Varen començar amb un cap de porc però des de fa ja molts anys es fa amb un cap de vedella. Realment és un àpat extraordinari però no a l’abast de totes les sensibilitats.

El passat dijous 8 de març vàrem gaudir d’una extraordinària preparada a quatre mans per en Romain Fornell i Òscar Manresa. Celebràrem l’àpat a la renovada Casa Leopoldo del carrer Sant Rafael 24 de Barcelona.

Els assistents foren:
Acadèmics: Miquel Brossa i Real, Francesc Dabàn, Paco de la Rosa Torelló, Josep Mª Sanclimens i Genescà, Lluís Vinyes Jordà.
Amics de l’Acadèmia: Josep Manel Arraut, Miguel Escobar, Judith Daban, Rafa Peña, Joan Verdaguer i Elena Yepes.
Va venir també a les postres Cyril Piquemal, Cònsol General de França a Barcelona
tête de veauEl menú va ser el següent:

  • Ostres Joël Dupuch (d’Arcachon) al natural
  • Pèsols llàgrima del maresme amb ibèric
  • Primeres múrgoles al fino
  • Tête de Veau lechal
  • Salses: Ravigote i Gribiche
  • Pastís Tatin
  • Crêpes Suzettes al Grand Marnier

Vins:

  • Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin (Borgonya)
  • Clos des Fées vieilles vignes 2014 (Côtes du Rousillon Villages)
  • Thalarn (Costers del Segre)
  • Que bonito cacareaba (Rioja)

Champagne:

  • Veuve Pelletier

Tots els plats varen estar exquisits.

Vam  començar a les dues en punt i vàrem acabar a les cinc de la tarda. Mentre, a la taula, a la qual s’hi varen sumar també en Romain Fornell i l’Òscar Manresa, a més del cuiner Albert Reverter i el Cònsol General de França, hi va haver una gran tertúlia sobre temes gastronòmics i sobre “lo divino y lo humano”.

En resum, gran acte acadèmic organitzat brillantment per l’Acadèmic Sr. Miquel Brossa.

tête de veau 3