cava

El cava és una de les begudes alcohòliques més típiques de la nostra gastronomia. Sempre és una bona opció per brindar, per acabar un bon àpat i també per cuinar. Sí, per cuinar, encara que quan pensem en guisats, a tots ens ve al cap la idea d’afegir conyac o vi sec, sense tenir en consideració que el cava pot donar als nostres plats un petit toc d’acidesa que  transmet lleugeresa en degustar-los.

Els plats fets amb cava arriben a casa nostra a principis dels anys 80, després del boom de la Nouvelle Cuisine Française on els grans xefs van pensar en aquest elegant producte per intentar fer la cuina més moderna, més actual.

La producció de cava a Catalunya es realitza en totes les províncies de la nostra terra, encara que les més conegudes siguin les de la comarca del Penedès o del Priorat. Aquí podem trobar les varietats de Macabeu, Parellada i Xarel·lo on cadascuna aporta diferents sensacions: frescor, dolçor, textura…

Per escollir el millor espumós pels nostres plats hem de tenir present el sucre que. El brut nature conté de 0 a 3 grams per litre, el extra brut fins a 6 grams i el brut fins a 12 grams. Els més dolços com el semi sec pot arribar a tenir fins a 50 grams de sucre. Els xefs indiquen que els millors caves per afegir a les receptes són els més secs, ja que la seva dolçor es trasllada al plat amb gran encert.

Menú de plats fets amb cava

cavaPerquè us animeu a marinar amb aquesta beguda des de casa, us portem algunes idees fàcils de realitzar. Així gaudireu de cuinar i provareu noves sensacions.

Per començar amb el nostre menú de plats fets amb cava, us portem un canapè de formatge de cabra amb ceba al cava. Un plat fàcil de preparar i servir com aperitiu, que pot donar un toc d’elegància abans d’iniciar un bon tiberi.

Com a plat principal, seguim amb un lluç al cava. El peix fresc i el cava fan bon equip, ja que la salsa que s’aconsegueix és agradable, lleugera i fresca. Si us voleu animar, aquests són els ingredients de la recepta: Vuit lloms de lluç frescos, 200 grams de cloïsses, 1 porro,200 ml de cava,3 cullerades d’oli d’oliva, 200 ml de brou de peix, 2 patates, safrà, julivert i sal.

Comencem tallant el porro i les patates en rodanxes. Després en una cassola, posem oli i fregim el porro. Quan ja té un toc daurat afegim el cava, el safrà, les patates i el brou de peix.

Ho deixem coure uns 20 minuts i després arriba el moment del peix, on el lluç amb una mica de sal per sobre descansa sobre les patates durant 10 minuts. Finalment afegim les cloïsses 5 minuts més.

Per guarnir el plat i finalitzar-ho afegim el julivert.

cava

Per acabar aquest menú, finalitzem amb unes bones  postres: Les peres al cava amb canyella. La seva recepta és ben senzilla,  ja que només necessites una miqueta de cardamom i una bona ampolla d’aquest espumós ben fresquet.

cava

Així doncs, ja sabeu que no només serveix per beure’l sinó que pot ser útil en múltiples receptes. Només necessiteu paciència, inspiració i una copa de cava freda al costat per posar-vos a cuinar.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

Ús de cookies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí: política de cookies.

ACEPTAR
Aviso de cookies

Subscriviu-vos al blog de l'ACGN

Afegiu-vos a la nostra llista per rebre les darreres notícies de l'Acadèmia

Us heu subscrit correctament, gràcies!