Actualitat gastronòmicaBibliotecaNotícies

Llibres per gaudir d’un Sant Jordi gastronòmic

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.67″ custom_padding=”2px|0px|54px|0px”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.67″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De la sang que en brollà, en sorgí ràpidament un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller en tallà una rosa i li oferí a la princesa…” Així acaba la llegenda de Sant Jordi que s’explica pels carrers de tota Catalunya. El dia 23 d’abril és el dia de tots els catalans, on celebrem l’amor, l’olor de les roses vermelles i la bona literatura.

Tot i que és un dels dies més macos de l’any, a vegades passejar per la Rambla de Barcelona amb tota la gentada i les incomptables parades, pot fer-nos dubtar i no saber quin llibre escollir. Per donar-vos idees us portem una llista de deu novetats literàries plenes d’amor a la gastronomia.


Tickets Evolution:
Autor: Albert Adrià. Editorial: RBA
La diversió com utensili a la cuina, això és la marca del Tickets, el restaurant d’Albert Adrià. El xef ens convida un cop més a traspassar la porta de la seva imaginació i conèixer 90 dels seus millors plats.

Kale: El superalimento que puede ayudarte a mejorar tu alimentación y salud:
Autora: Laura Isabel Arranz Iglesias: Editorial: Amat
Que és el Kale? Com podem incorporar-ho a la nostra dieta diària? Totes les respostes i una selecció de les millors receptes d’aquest superaliment que està de moda.

La cuina sostenible:
Autora: Ada Parellada. Editorial: Columna
Ada Parellada, una de les millors restauradores de Catalunya i propietària del restaurant Semproniana ens porta un llibre sobre cuina sostenible. Saber com podem aprofitar tot el menjar que comprem i ensenyar-nos a menjar bé i variat.

De l’alta cuina a casa:
Autor: David Andrés. Editorial: Columna
David Andrés, és un dels grans. Aquest cuiner d’Igualada de només 30 anys és el cap de cuina de l’ABaC i la mà dreta del seu xef, Jordi Cruz. Al llibre ens ensenya seixanta receptes, ordenades per les temporades de l’any, que combinen productes de la terra amb la cuina d’avantguarda.

Diseños y esbozos para el Bulli:
Autor: Luki Huber. Editorial: Planeta Gastro
Luki Huber va ser el dissenyador industrial del Bulli, l’inventor de tots els utensilis necessaris perquè Ferran Adrià crees les revolucionàries tècniques gastronòmiques. Ara tots els dibuixos i apunts sobre aquests objectes veuen la llum i t’expliquen més detalls sobre la seva funció.
 
Dos Palillos:
Autor: Albert Raurich. Editorial: RBA
Per celebrar el desè aniversari del restaurant, Albert Raurich escriu el seu primer llibre on explica els seus viatges al Japó mitjançant receptes, tot un diàleg que va construir amb Àsia i ha donat com a resultat l’èxit del Dos Palillos.

Del test a la taula:
Autor: Burkhard Bohne. Editorial: Cossetània
No tens una gran terrassa on cultivar plantes aromàtiques? No passa res, hi ha plantes per tot tipus d’espais. El llibre ens demostra que no hem d’oblidar-nos de gaudir del sabor de les plantes aromàtiques, ja que són les úniques per donar un to especial als plats.
 

Un cóctel propio: combinados para damas letraheridas.
Autors: Laura Becherer i Cameo Marlatt. EditorialNordica cómic
Una combinació perfecta de literatura i còctels. Les receptes de 50 brevatges inspirats en les escriptores més famoses d’arreu del món, des de Simone de Beauvoir fins Jane Austen.
 
Llibre de totes maneres de potatges:
Autors: VV.AA. Editorial: Barcino
La gastronomia és cultura i una manera de ser. Aquest llibre és el tercer gran receptari de cuina en català de l’edat mitjana, després del llibre de Sent Soví i del Llibre d’aparellar de menjar. Dos cents capítols de receptes amb centenars d’anys d’història, herència d’una riquesa culinària que ens col·loca en els nostres dies, en l’Olimp del bon menjar.
 

Comer es una historia:
Autor: Oscar Caballero. Editoral: Planeta Gastro
Coneixem la història dels romans, la de l’edat mitjana, però coneixem la història del menjar? Oscar Caballero et proposa un menú transversal per la història, bon profit!
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deixar un comentari

three × 2 =