Blog de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
Descobrim l’ou de Pasqua mentre el cuinem i decorem
El dilluns de Pasqua els nens d’arreu del país rebran la seva mona, el pastís típic d’aquesta festa, que els pastissers converteixen en verdaderes obres d’art. Com mana la tradició, coronant-la, sempre apareix un ou de Pascua acompanyat de petites decoracions com...
Grans cuineres, important dinar, sensacional Xicu i entranyable Rosa
El passat dimecres 21 de març vàrem celebrar un entranyable dinar preparat per unes extraordinàries cuineres. L'ACGN va anar a tastar el menjar que prepara el col·lectiu la Cuina a Sils, una experiència totalment recomanable perquè...
Gran tête de veau a l’antiga Casa Leopoldo de Barcelona
El passat dijous 8 de març vàrem gaudir d’una extraordinària tête de veau, una delicatessen francesa preparada per Romain Fornell i Òscar Manresa. L’àpat el vam celebrar a la renovada Casa Leopoldo del carrer...
Garoinada a “El Didal”, a Calella de Palafrugell
La garoina o “echinoidea” és un animal que viu al mar i que té el cos cobert d’una mena de closca anomenada “testa” d’on sobresurten punxes mòbils (algunes verinoses), amb les que es desplacen d’un lloc a l’altre. Al centre de la part inferior tenen una boca amb cinc dents de carbonat de...
Molt interessant Escudella i Carn d’olla al Restaurant Bravo 24, a l’Hotel W
L'ACGNva celebrar una altra edició d'Escudella i carn d'olla aquest cop al restaurant Bravo 24, a l'Hotel W. El magnífic àpat va ser preparat pel xef Carles Abellán, que ens va sorprendre amb un plat que...
IX Esmorzar de Cullera, Forquilla i Convidat
El dimarts 27 de febrer vàrem celebrar, al restaurant Tapes 24 el IX Esmorzar de Cullera, Forquilla i Convidat organitzat per l'ACGN.El convidat era Toni Soler i amb el qual van comentar...
Lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018
La Casa Llotja de Mar de Barcelona ha estat la seu escollida per l'Acadèmia pel lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018. Els guardonats d’enguany han estat Isidre Gironès, Joel Castanyé, Isabelle Brunet i l'empresa...
Cocido en el “Café de París” de Barcelona
Seguint amb el cicle "Escudelles i carn d'olla”, el dijous 25 de gener l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va visitar el restaurant Café de Paris situat al carrer Mestre Nicolau, 16 de Barcelona. En "temps de fred" en Jesús Sandoval, el cuiner- propietari, prepara cada...
Premi Especial de l’Acadèmia: Pordamsa
En aquest article divulguem la llarga trajectòria i els mèrits del últim premiat dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018. Ens referim al guanyador del Premi Especial de l’Acadèmia que en aquesta edició s’atorga a Pordamsa...
Gran viatge, bon ambient, interessant experiència, “peròs” gastronòmics
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha acabat el mes de gener de 2018 amb una escapada gastronòmica a França. A les 12:15 vàrem aterrar a Lyon i amb tres taxis ens traslladàrem a Callonges-au-Mont-d'Or, al Restaurant Paul Bocuse, on...
Enologia i excel•lència s’uneixen en la figura d’Isabelle Brunet
Seguim desvetllant els mèrits dels nostres guanyadors que enguany rebran el Premi Nacional de Gastronomia 2018. Pel que fa al Premi Cap de Sala, l’escollida ha estat Isabelle Brunet., que des de la seva apertura el 2008, està vinculada laboralment a...
Gran Jornada de l’Acadèmia a Tarragona pels Jocs Mediterranis 2018
El passat dia 6 de febrer va ser una jornada destacable per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. Ens vàrem desplaçar a Tarragona per reunir-nos amb l’alcalde de la ciutat i parlar sobre els Jocs Mediterranis 2018 on vam...