escudella bravo 24

Com ja és habitual, cada any, en època de fred, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició organitza a unes escudelles i carn d’olla. El dijous dia 22 de febrer, a partir de les dues del migdia, en Carles Abellán, xef del Bravo 24, ens va preparar una gran escudella i carn d’olla.

Hi assistiren els següents Acadèmics: Ricard Aixelà, Miquel Brossa, Rosa Gelpí, Jorge Linat, Rosa Mayordomo, Paco de la Rosa, Josep Mª Sanclimens.

I els següents amics de l’Acadèmia: Xicu Anoro, Pau Arenós, Manel Arraut, Francesc Bargalló, Xavier Beltran, Joan Coma, Javier Cornejo, Jaume Farré, Josep Mª de Hita, Monsenyor Jaume González Agàpito, Raimundo Julià, Jordi Masramon, Felip Massot, Josep Mª Minguella, Albert Miralles, Lluís Planas, Miquel Ribas, Gerardo Romy, Jordi Roura i Joan Verdaguer.

Abans d’iniciar l’àpat ens varen preparar un potent aperitiu en què hi havia pa amb tomàquet amb bon pernil, uns biquinis de formatge i tòfona i unes croquetes “king size” de rostit, tot acompanyat de caves i vins Torelló embotellats especialment per a en Carles Abellan.

Posteriorment passàrem a una espectacular taula imperial amb unes grans vistes, i ens serviren, en primer lloc, l’escudella amb grans galets. Va haver-hi la petita discussió de si la pasta del galet estava massa “al dente”. Arribàrem a la conclusió que estava en el seu millor punt de cocció.

Seguidament, després de repetir els qui volgueren (que foren la majoria), ens serviren unes safates amb verdures, cigrons i la carn d’olla (botifarra blanca, negra, morro, galta i cansalada sensacionalment condimentada, etc.). La pilota (extraordinària), sense all ni julivert, la serviren a part.

De postres, unes sensacionals maduixes amb nata sense sucreformatge brie amb nata i tòfona, forrat de farina d’ametlla, i xocolata tradicional catalana medieval molt especiada, sobretot amb canyella. Tot també acompanyat de vins blans, negres i cava Torelló.

escudella

Entremig del dinar i en acabar, vàrem mantenir una interessant tertúlia sobre temes futbolístics, liderada per en Josep Mª Minguella i sobre temes gastronòmics, aquest cop encapçalada per en Pau Arenós.

Resumint, una extraordinària escudella i carn d’olla i una excel·lent tertúlia entre bons amics, que va acabar a les 16:45 de la tarda.