Premis Nacionals de l’Acadèmia
2002 – I Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
CELLER DE CAN ROCA - Premi al Cuiner Jove
MARIA ISABEL JUNCÀ, (Ca L’enric) - Premi a la Tasca de Divulgació
CUINES DE MIQUEL SEN, TV3
- Premi al Professional de l’Any
ENRIC ROVIRA
- Premi Especial de l’Acadèmia
JAUME SUBIRÓS, (Hotel Empordà)
2003 – II Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
RACÓ DE CAN FABES - Premi al Cuiner Jove
GUILLEM OLIVA (Can Carreras) - Premi a la Tasca de Divulgació
FÒRUM DE VIC - Premi al Professional de l’Any
JORDI BUTRON (ESPAI SUCRE) - Premi Especial de l’Acadèmia
MANUEL VÁQUEZ MONTALBÁN
2004 – III Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
RACÓ GAIG - Premi al Cuiner Jove
ORIOL ROVIRA (Els Casals)
- Premi a la Tasca de Divulgació
DESCOBRIR CATALUNYA
- Premi al Professional de l’Any
CÉSAR CÁNOVAS
- Premi Especial de l’Acadèmia
JOSEP MONJE
2005 – IV Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
RESTAURANT L’ESGUARD
- Premi al Cuiner Jove
XAVIER FRANCO (SAÜC) - Premi a la Tasca de Divulgació
ENRIC CANUT (SALÓ GASTRONÒMIC ‘DEGUSTA’
- Premi al Professional de l’Any
JOAN PEDRELL (CAN GATELL)
- Premi Especial de l’Acadèmia
GERMANES REXACH (HISPANIA)
2006 – V Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
CAELIS
NOMINATS:
Sant Pau, Drolma, Bulli, Caelis
- Premi al Cuiner Jove
ALBERT VENTURA (COURE)
NOMINATS:
Toni Cruz (Estany Clar), Rafael Penya (Gresca), Albert Adrià (el Bulli), Àlex Garés (Lasarte), Albert Ventura (Coure), Marc Gascons (els Tinars), Manu Marin (Ubud)
- Premi a la Tasca de Divulgació
LA CUINA DE L’ISMA (TV3)
NOMINATS:
La Cuina de l’Isma (TV3), Tàpies Variades (Catalunya Ràdio), Turisme de Barcelona (Any de la Gastronomia)
- Premi al Professional de l’Any
ORIOL BALAGUER (XOCOLATA)
NOMINATS:
Oriol Balaguer (Xocolata), Llorenç Patras (La Boqueria)
- Premi Especial de l’Acadèmia
JEAN LOUIS NEICHEL (25 ANYS HISTÒRIA BARCELONA)
2007 – VI Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
CA L’ENRIC
NOMINATS:
Torre del Remei, Drolma, Alquímia, Racó d’en Freixa, Sant Pau
- Premi al Cuiner Jove
ORIOL IVERN I GUILLEM PLA (HISOP)
NOMINATS:
Josep Maria Guillamet (l’Enclusa), Oriol Ivern i Josep Pla (Hisop), Santi Colominas (Toc), Alex Garés (Lasarte), Rafael Penya (Gresca)
- Premi a la Tasca de Divulgació
MERCAT DE LA BOQUERIA
NOMINATS:
Pau Arenós (El Periódico), Los domingos de Santi Santamaría (La Vanguardia), Núria Bàguena, Jaume Fàbrega, Mercat de la Boqueria
- Premi al Professional de l’Any
QUIM VILA (VILA VINITECA)
NOMINATS: Quim Vila (Viniteca, Joan Murria (Colmado Murria), Capdevila (Avirams Codeico), Mercè Solernou (Catering Mercè’s) - Premi Especial de l’Acadèmia
FERRAN ADRIÀ (EL BULLI)
2008 – VII Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
ELS CASALS
NOMINATS:
Sant Pau, Drolma, Hofmann, Alquímia, Moo, Els Casals - Premi al Cuiner Jove
RAFAEL PEÑA (GRESCA)
NOMINATS: Rafael Penya (Gresca), Santi Colominas (Toc), Raquel Grive (Grive), Sergi de Meià (Món Vínic), Felip Llofriu (Moo), Jordi Cruz (l’Angle) - Premi a la Tasca de Divulgació
RAFAEL ARACIL (CÀTEDRA SENT SOVI)
NOMINATS: Pau Arenós (El Periódico), Los domingos de Santi Santamaría (La Vanguardia), Núria Bàguena, Jaume Fàbrega, Cristina Jolonch (La Vanguardia), Sent Soví (Premis i editorial) - Premi al Professional de l’Any
JOSEP I SALVADOR CAPDEVILA (CADAICO)
NOMINATS: Joan Murria (Colmao Murria), germans Capdevila (Avirams Codeico), Eliane Comelade (Cuisine Catalane), Jaume Tàpias (presidència Relais & Chateaux)
- Premi Especial de l’Acadèmia
J.Mª BOIX I LOLES VIDAL HOTEL TORRE DEL REMEI
2009 – VIII Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
DOS CIELOS dels xefs SERGIO I JAVIER TORRES
NOMINATS: Fonda Gaig - Premi al Cuiner Jove
SERGI DE MEIÁ de MONVINIC
NOMINATS: Jordi Juncà, Germans Torres, Mirko Carturan
- Premi a la Tasca de Divulgació
SANTI SANTAMARÍA de la LA VANGUARDIA, MAGAZINE
NOMINATS: Tana Collados, Pau Arenós - Premi al Professional de l’Any
PERE MONJE del restaurant VIA VENETO (Barcelona)
NOMINATS: Jaume Tàpies, Toni Massanès, Roger Viusà, (Sommelier rest. Moo)
- Premi Especial de l’Acadèmia
ELIANE THIBAUT COMELADE
2010 – IX Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
CAN JUBANY del xef NANDU JUBANY - Premi al Cuiner Jove
DANI LECHUGA del restaurant CALDENI (Barcelona) - Premi a la Tasca de Divulgació
CRISTINA JOLONCH (La Vanguardia) i JORDI ESTADELLA (a títol pòstum) - Premi al Professional de l’Any
ANNA BELLSOLÀ de BALUARD (Barcelona) - Premi Especial de l’Acadèmia
FRANCESC FORTÍ del restaurant EL RACÓ D’EN BINU (Argentona)
2011 – X Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
ABAC del xef JORDI CRUZ - Premi al Cuiner Jove
MARC GASCONS del restaurant ELS TINARS (Llagostera) - Premi a la Tasca de Divulgació
PAU ARENÒS (El Periodico) - Premi al Professional de l’Any
RESTAURANTS CONTRA LA FAM
Acció desenvolupada amb gran èxit per l´ONG Acció contra la Fam y la Federació Espanyola d´Hosteleria, a nivell de tota Espanya, - Premi Especial de l’Acadèmia
FUNDACIÓ ALICIA (Sant Benet de Bagès)
2012 – XI Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
Aligué (Manresa) - Premi al Cuiner Jove
VICTOR QUINTILLÀ del restaurant LLUERNA (Santa Coloma de Gramenet) - Premi a la cuina del Emprenedor de l´any:
Jose Mª Parrado del BAR CAÑETE (Barcelona) - Premi al Professional de l’Any
JAUME TÀPIES (President Relais & Chateaux ) - Premi al Esdeveniment Gastronòmic de l’any:
BANC DELS ALIMENTS - Premi Especial de l’Acadèmia
JULI SOLER
Premi Especial a títol pòstum a Pau Albornà
2013 – XII Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
RAMON FREIXA del xef RAMÓN FREIXA - Premi al Cuiner Jove
HARRY WIEDING i NICO CABAÑAS del restaurant SANT PERE DEL BOSC (Lloret de Mar) - Premi Al Professional de l’any
FERRAN CENTELLES (Sommelier) - Premi al esdeveniment gastronòmic de l’any
MERCAT DE MERCATS - Premi Especial de l’Acadèmia
SECCIÓ DE FILOSOFIA I CIÈNCIAS SOCIALS DEL INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS.
2014 – XIII Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
MIRAMAR de Llançà del xef PACO PÉREZ - Premi al Cuiner Jove
ANTONIO SIMOES del restaurant LA TABERNA DEL CLÍNIC (Barcelona) - Premi Especial de l’Acadèmia
JEAN LUC FIGUERAS (a títol pòstum)
2015 – XIV Edició
- Premi al Restaurant de l’Any
DISFRUTAR dels xefs Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro - Premi al Cuiner Jove i emprenedor
ARNAU BOSCH del restaurant CAN BOSCH (Cambrils) - Premi Especial de l’Acadèmia
ESCOLA HOFMANN de MEY HOFMANN
2016 – XV Edició
- Premi Nacional de Gastronomia
CARME RUSCALLEDA del restaurant SANT PAU (Sant Pol de Mar) - Premi Revelació 2016
ÀLVAR AYUSO del restaurant ALVART (Barcelona) - Premi Especial 2016
GRUP BALFEGÓ
2018 – XVI Edició
- Premi Nacional de Gastronomia
ISIDRE GIRONÈS del restaurant CA´L ISIDRE - Premi Revelació 2018
JOEL CASTANYÉ del restaurant LA BOSCANA (Lleida) - Premi Cap de Sala 2018
ISABELLE BRUNET del restaurant MONVINIC - Premi Especial de l`Acadèmia 2018
PORDAMSA