Objectius

Els fins de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia són l’observança, recerca i divulgació de la cuina i gastronomia catalana.

L’ACGN té uns objectius clars: per una banda, cohesionar, protegir i promoure la investigació, divulgació i promoció de la cuina i gastronomia catalanes, i consolidar, per l’altra, la inequívoca i necessària relació que hi ha d’haver i cal mantenir entre cuina i societat.

Aquests objectius proclamen abastament el propòsit de continuar persistint en la tasca de dignificar l’ofici de cuiner, d’ennoblir el treball quotidià dels nostres artesans, d’enfortir els trets diferencials de la nostra cuina, de vetllar per millorar els estàndards de qualitat i, en fi, per esdevenir una veritable plataforma d’anàlisi i debat, única via per assolir una millora constant en el quefer quotidià i la cultura del nostre país.

Catalunya mai ha dubtat entre tradició i modernitat. Som un país amb un anhel de modernitat llegendari. La modernitat constitueix la tradició més característica del poble català.

Una entitat ha de tenir somnis per damunt de tot. I els somnis s’han d’alimentar. Amb aquest propòsit l’ACGN té un compromís inexcusable: promoure les condicions perquè la cuina catalana, cada dia, sigui més ella mateixa. Preservar la identitat del nostre país és un repte tant culinari com cultural. Aquesta pàgina web és una eina més que l’ Acadèmia catalana de gastronomia vol posar a l’abast dels propis acadèmics i de tothom per col·laborar i persistir en el legítim esforç de salvaguardar una parcel·la d’identitat d’una activitat tan antiga i tan noble com és la llegendària cuina del nostre país.

Sabem on som i cap on anem. Quins horitzons ens guien i quines necessitats ens urgeixen. Vetllar per tot el que dona sentit al que es fa. Aquest és el propòsit.