Premis Nacionals de Gastronomia

Els Premis Nacionals de Gastronomia constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta Acadèmia té amb la cuina catalana.

2019

XVII Edició

Premi Nacional de Gastronomia

FINA PUIGDEVALL, xef del restaurant LES COLS

Premi Revelació 2019

RAFA ZAFRA, xef del Restaurant ESTIMAR

Premi Cap de Sala 2019

JOAN CARLES IBÁÑEZ, Cap de Sala del restaurant LASARTE de Barcelona

Premi Especial de l’Acadèmia per la seva trajectòria periodística

CRISTINA JOLONCH, periodista de La Vanguardia i PAU ARENÓS, periodista del Periódico de Catalunya

2018

XVI Edició

Premi Nacional de Gastronomia

ISIDRE GIRONÈS del restaurant CA L’ISIDRE

Premi Revelació 2018

JOEL CASTANYÉ del restaurant LA BOSCANA (Lleida)

Premi Cap de Sala 2018

ISABELLE BRUNET del restaurant MONVINIC

Premi Especial de l`Acadèmia 2018

PORDAMSA

2016

XV Edició

Premi Nacional de Gastronomia

CARME RUSCALLEDA del restaurant SANT PAU (Sant Pol de Mar)

Premi Revelació 2016

ÀLVAR AYUSO del restaurant ALVART (Barcelona)

Premi Especial de l`Acadèmia 2016

GRUP BALFEGÓ

2015

XIV Edició

Premi Nacional de Gastronomia

DISFRUTAR dels xefs Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro

Premi al Cuiner Jove i emprenedor

ARNAU BOSCH del restaurant CAN BOSCH (Cambrils

Premi Especial de l’Acadèmia 2015

ESCOLA HOFMANN de MEY HOFMANN

2014

XIII Edició

Premi Nacional de Gastronomia

MIRAMAR de Llançà del xef PACO PÉREZ

Premi al Cuiner Jove

ANTONIO SIMOES del restaurant LA TABERNA DEL CLÍNIC (Barcelona)

Premi Especial de l’Acadèmia 2014

 JEAN LUC FIGUERAS (a títol pòstum)

2013

XII Edició

Premi al Restaurant de l’Any

RAMON FREIXA del xef RAMÓN FREIXA

Premi al Cuiner Jove

HARRY WIEDING i NICO CABAÑAS del restaurant SANT PERE DEL BOSC (Lloret de Mar)

Premi Al Professional de l’any

FERRAN CENTELLES (Sommelier)

Premi al esdeveniment gastronòmic de l’an

MERCAT DE MERCATS

Premi Especial de l’Acadèmia 2013

SECCIÓ DE FILOSOFIA I CIÈNCIAS SOCIALS DEL INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS

2012

XI Edició

Premi al Restaurant de l’Any

ALIGUÉ (Manresa)

Premi al Cuiner Jove

VICTOR QUINTILLÀ del restaurant LLUERNA (Santa Coloma de Gramenet)

Premi a la cuina del Emprenedor de l’any

JOSÉ Mª PARRADO del Bar Cañete (Barcelona)

Premi al Professional de l’any

JAUME TÀPIES (President Relais&Chateaux)

Premi al esdeveniment gastronòmic de l’any

BANC DELS ALIMENTS

Premi Especial de l’Acadèmia 2012

JULI SOLER

Premi Especial a títol pòstum a PAU ALBORNÀ

2011

X Edició

Premi al Restaurant de l’Any

ABAC del xef JORDI CRUZ

Premi al Cuiner Jove

MARC GASCONS del restaurant ELS TINARS (Llagostera)

Premi a la Tasca de Divulgació

PAU ARENÒS (El Periodico)

Premi al Professional de l’any

RESTAURANTS CONTRA LA FAM
Acció desenvolupada amb gran èxit per l’ONG Acció contra la Fam y la Federació Espanyola d’Hosteleria, a nivell de tota Espanya

Premi Especial de l’Acadèmia 2011

FUNDACIÓ ALICIA (Sant Benet de Bagès)

2010

IX Edició

Premi al Restaurant de l’Any

CAN JUBANY del xef NANDU JUBANY

Premi al Cuiner Jove

DANI LECHUGA del restaurant CALDENI (Barcelona)

Premi a la Tasca de Divulgació

CRISTINA JOLONCH (La Vanguardia) i JORDI ESTADELLA (a títol pòstum)

Premi al Professional de l’any

ANNA BELLSOLÀ de BALUARD (Barcelona)

Premi Especial de l’Acadèmia 2010

FRANCESC FORTÍ del restaurant EL RACÓ D’EN BINU (Argentona)

2009

VIII Edició

Premi al Restaurant de l’Any

DOS CIELOS dels xefs SERGIO I JAVIER TORRES

Premi al Cuiner Jove

SERGI DE MEIÁ de MONVINIC)

Premi a la Tasca de Divulgació

SANTI SANTAMARÍA de la LA VANGUARDIA, MAGAZINE

Premi al Professional de l’any

PERE MONJE del restaurant VIA VENETO (Barcelona

Premi Especial de l’Acadèmia 2010

ELIANE THIBAUT COMELADE

2008

VII Edició

Premi al Restaurant de l’Any

ELS CASALS

Premi al Cuiner Jove

RAFAEL PEÑA (GRESCA)

Premi a la Tasca de Divulgació

RAFAEL ARACIL (CÀTEDRA SENT SOVI)

Premi al Professional de l’any

JOSEP I SALVADOR CAPDEVILA (CADAICO)

Premi Especial de l’Acadèmia 2010

J.Mª BOIX I LOLES VIDAL HOTEL TORRE DEL REMEI

2007

VI Edició

Premi al Restaurant de l’Any

CA L’ENRIC

Premi al Cuiner Jove

ORIOL IVERN I GUILLEM PLA (HISOP)

Premi a la Tasca de Divulgació

MERCAT DE LA BOQUERIA

Premi al Professional de l’any

QUIM VILA (VILA VINITECA)

Premi Especial de l’Acadèmia 2007

FERRAN ADRIÀ (EL BULLI)

2006

V Edició

Premi al Restaurant de l’Any

CAELIS

Premi al Cuiner Jove

ALBERT VENTURA (COURE)

Premi a la Tasca de Divulgació

LA CUINA DE L’ISMA (TV3)

Premi al Professional de l’any

ORIOL BALAGUER (XOCOLATA)

Premi Especial de l’Acadèmia 2006

JEAN LOUIS NEICHEL (25 Anys Història Barcelona)

2005

IV Edició

Premi al Restaurant de l’Any

RESTAURANT L’ESGUARD

Premi al Cuiner Jove

XAVIER FRANCO (SAÜC)

Premi a la Tasca de Divulgació

ENRIC CANUT (Saló gastronòmic ‘DEGUSTA’)

Premi al Professional de l’any

JOAN PEDRELL (CAN GATELL)

Premi Especial de l’Acadèmia 2005

GERMANES REXACH (HISPANIA)

2004

III Edició

Premi al Restaurant de l’Any

RACÓ GAIG

Premi al Cuiner Jove

ORIOL ROVIRA (Els Casals)

Premi a la Tasca de Divulgació

DESCOBRIR CATALUNYA

Premi al Professional de l’any

CÉSAR CÁNOVAS

Premi Especial de l’Acadèmia 2005

JOSEP MONJE

2003

II Edició

Premi al Restaurant de l’Any

RACÓ DE CAN FABES

Premi al Cuiner Jove

GUILLEM  OLIVA (Can Carreras)

Premi a la Tasca de Divulgació

FÒRUM DE VIC

Premi al Professional de l’any

JORDI BUTRON (ESPAI SUCRE)

Premi Especial de l’Acadèmia 2004

MANUEL VÁQUEZ MONTALBÁN

2002

I Edició

Premi al Restaurant de l’Any

CELLER DE CAN ROCA

Premi al Cuiner Jove

MARIA ISABEL JUNCÀ, (Ca L’enric)

Premi a la Tasca de Divulgació

CUINES DE MIQUEL SEN, TV3

Premi al Professional de l’any

ENRIC ROVIRA

Premi Especial de l’Acadèmia 2002

JAUME SUBIRÓS (Hotel Empordà)