L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) va ser una de les protagonistes de la 34a Festa de l’Anxova de l’Escala. El passat 6 d’Octubre, el municipi de l’Escala, va fer entrega del guardó de l’Anxova d’Or, a Joan Font, que en representació de l’ACGN, va ser el pregoner de la trobada i va qualificar l’anxova de l’Escala com a «producte únic, saborós i saludable», i va fer una crida a «recuperar la nostra autoestima pels grans productes que tenim al país».

Va seguir el fil l’alcalde del municipi, Josep Bofill, que va agrair la feina de tot el sector anxover. La darrera intervenció va ser de la presidenta de la Unió de Saladors Històrics, Rosa Hos­tench,  que va fer palès que «aquesta és una festa de tot un poble, que implica tots els sectors».

La jornada es va completar amb una degustació popular d’anxova de l’Escala i l’actuació del grup d’havaneres Oreig de Mar.

Descarrega el discurs