El 25 d’octubre de 2023 es va celebrar a l’emblemàtic restaurant 7 Portes, un dels establiments centenaris de la ciutat de Barcelona, una trobada gastronòmica-nutricional al voltant del Reishi, el bolet dels deu mil anys.
Amb la tardor acabada d’estrenar, la secció de productes i nutrició, liderada per la vicepresidenta Carme Ruscalleda, amb la col·laboració de l’Acadèmica i doctora en nutrició, Montse Folch, i amb la presència de Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició juntament amb Acadèmics i amics de l’Acadèmia van gaudir d’un àpat on els bolets van ser els protagonistes.
El Reishi, és un superaliment amb propietats innombrables que ha mostrat resultats per a un ampli espectre de malalties: des de sobrepès i obesitat fins a problemes de fatiga o falta de concentració.
La jornada va comptar amb la participació del Sr. Pere Gascón, director de Laboratori d’Oncologia Molecular i Transnacional de la Universitat de Barcelona i del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona que va fer èmfasi en el valor del Resihi en el camp de l’oncologia. “Entre els fongs i bolets medicinals, el reishi és un dels més famosos a causa que les seves extraordinàries propietats, a l’ésser un potent antiinflamatori i potenciador de les defenses”. El reishi i els seus betaglucans actuen en la formació i desenvolupament del tumor, tenen activitat immunopotenciadora contra els tumors en combinació amb quimioteràpia i també tenen un efecte preventiu de metàstasi.
Aquest bolet que creix en climes temperats és conegut com el “fong dels deu mil anys” pel seu efecte antioxidant que prevé l’envelliment i la capacitat per a reforçar el sistema immunitari. “Sens dubte, hi ha pocs bolets medicinals amb tants beneficis”, va comentar Carme Ruscalleda, presidenta de la secció.