El dimecres 13 de novembre de 2024, l’ACGN proposà una nova activitat al voltant de l’art i la gastronomia catalana.
En primer lloc, es va dur a terme una visita privada a l’exposició “Antoni Tàpies. La pràctica de l’art”, un dels esdeveniments més importants de l’Any Tàpies, que va ser guiada pel conservador del museu, Pablo Allepuz.
Dins del marc del centenari del naixement d’Antoni Tàpies (1923-2012), l’exposició La pràctica de l’art, desplegà una síntesi de les investigacions plàstiques dutes a terme per l’artista al llarg de vuit dècades d’intensa producció. Des de les primeres obres dels anys quaranta fins a les que va acabar pocs mesos abans de la seva mort. La mostra proposà un recorregut no lineal per la trajectòria de l’artista, articulat entorn d’un seguit d’ambients que estableixen relacions més enllà de la cronologia.
Es va finalitzar l’activitat amb una trobada gastronòmica al restaurant Petit Comitè de Carles Gaig. El mestre de la cuina tradicional catalana. La quarta generació de cuiners del restaurant familiar.
La seva cuina és un reflex de les influències rebudes al llarg de la seva vida, primer en el restaurant “La Taverna d’en Gaig”, l’antiga fonda del poble que era Horta, on observava les receptes clàssiques que cuinava la seva mare i la seva besàvia.
Més tard, arran dels articles de Josep Pla i Néstor Luján, es va endinsar en la cuina francesa per a conèixer la base de la gastronomia de la mà d’autèntics mestres com Paul Bocuse i Fredy Girardet.