El 15 de juliol de 2025, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, a través de la seva Secció d’Història presidida per l’acadèmic Jordi Montaña, va organitzar una nova activitat institucional i gastronòmica en un entorn de gran valor patrimonial i simbòlic.
La jornada es va iniciar amb una visita institucional al Parlament de Catalunya, encapçalada pel Molt Hble. Sr. Josep Rull, president del Parlament. Els Acadèmics assistents van tenir l’oportunitat de fer un recorregut guiat pels espais històrics de la cambra catalana, reflex del seu valor com a epicentre de la vida política del país i símbol de la democràcia i les llibertats col·lectives.
Tot seguit, l’activitat es va traslladar al Restaurant Altamar, del reconegut xef Òscar Manresa, on es va oferir un dinar centrat en la cuina mediterrània d’estiu: fresca, creativa i fidel al producte de proximitat. Un homenatge al paisatge gastronòmic de la Mediterrània, al seu llegat cultural i als valors de sostenibilitat i salut.
Una trobada que uneix institució, gastronomia i història amb la voluntat de continuar posant en valor la cultura culinària catalana en entorns significatius.