El passat dimecres 27 de maig de 2025, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va celebrar la seva Assemblea General Ordinària a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, amb l’assistència de trenta-cinc Acadèmics.

Durant la sessió es va aprovar per unanimitat el balanç d’activitats previstes per al 2025, així com el pressupost de l’exercici vigent. A més, es va ratificar la incorporació de nous membres numeraris i es va imposar oficialment la insígnia als nous Acadèmics.

Nous membres de l’Acadèmia

L’Assemblea va aprovar la incorporació de Fina Puigdevall, xef i propietària del restaurant Les Cols (Olot), guardonada amb dues estrelles Michelin i una estrella verda. Puigdevall destaca per una cuina poètica, compromesa amb el territori i profundament arrelada a la Garrotxa. El seu enfocament en la sostenibilitat i el respecte pel producte l’ha convertida en una veu essencial de la cuina catalana contemporània. I Jordi Vilà, xef del restaurant Alkimia (Barcelona), referent de la nova cuina catalana. Amb una estrella Michelin, Vilà combina tradició i innovació amb un discurs culinari centrat en l’excel·lència del producte i la recerca d’una identitat gastronòmica pròpia i evolutiva.

Amb aquestes incorporacions, l’Acadèmia consolida el seu compromís amb l’excel·lència i el lideratge en el camp gastronòmic i nutricional, i reforça el seu paper com a veu referent en la preservació i projecció del patrimoni culinari català.