El passat dimecres 8 d’octubre, la Secció de Productes i Nutrició de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, amb la col·laboració de l’acadèmica Elena Yepes, va organitzar una nova Trobada Gastronòmica Sostenible al Restaurant Casa Nova, situat al cor del Penedès.

L’activitat va reunir un grup d’acadèmics i convidats en una jornada dedicada a la reflexió sobre la gastronomia sostenible com a eix fonamental del futur alimentari i culinari de Catalunya.

Casa Nova, reconegut amb una Estrella Michelin (2025), una Estrella Verda (2023) i un Sol de la Guia Repsol (2024), representa un model exemplar de cuina de cicle complet i compromís ambiental. El projecte, impulsat per Andrés Torres, president de l’ONG Global Humanitaria, i Sandra Pérez, responsable de sala i especialista en vins del territori, combina gastronomia, sostenibilitat i solidaritat.

La jornada va començar amb una visita guiada a la finca Cal Tòfol, a Sant Martí Sarroca, seguida d’una benvinguda dels amfitrions i un dinar degustació Vinya, harmonitzat amb vins del Penedès. Durant l’àpat es va projectar el vídeo “4 mans per Gaza”, una iniciativa solidària que vincula gastronomia i compromís social.

L’activitat va concloure amb un intercanvi d’impressions entre els assistents, reafirmant la voluntat de l’Acadèmia de promoure models gastronòmics sostenibles, ètics i arrelats al territori.