La Secció de Cuina i Producte de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va celebrar el 19 de novembre la jornada “La Cuina de l’Horta de Lleida: un gran rebost català”, una activitat dedicada a posar en valor el potencial gastronòmic, agrícola i ramader de l’Horta de Lleida, un dels territoris productius més singulars del país. La iniciativa, organitzada per l’acadèmic Marc Cerón i amb la participació de Lleida Turisme, s’emmarca en el programa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i té l’objectiu de difondre la importància d’aquest territori com a espai de producció sostenible i de proximitat.

Al matí, els participants van visitar l’Associació de Productors de l’Horta de Lleida, on van conèixer varietats locals, tècniques de cultiu i el vincle directe entre camp i cuina. La jornada va culminar amb un dinar gastronòmic al restaurant Ferreruela, Cuina de la Terra, on el xef lleidatà Gonzalo Ferreruela va elaborar un menú especial amb productes de temporada, carns locals i verdures de l’horta. El maridatge va anar a càrrec del sommelier Gregori Albareda, propietari de Vinicia Wineshop i reconegut com un dels Top 100 Sommeliers d’Espanya 2025.
Aquesta activitat posa de manifest el compromís de l’Acadèmia amb la promoció del producte, el territori i la gastronomia catalana, reforçant el paper de Lleida com un autèntic rebost de qualitat i un model de sostenibilitat i excel·lència culinària.