Com l’any passat, dintre el marc del Sopar de Gala del President, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha anunciat els guanyadors dels Premis Nacionals de Gastronomia 2018 que es lliuraran al proper més de febrer.

Amb l’atorgament d’aquests premis, vol fer públic el reconeixement als guardonats per la seva tasca i trajectòria en cada categoria. A més, constitueixen un important mitjà de divulgació de les finalitats i el compromís que aquesta Acadèmia té amb la cuina catalana, patrimoni cultural del nostre país, la identitat de la qual s’ha de preservar, recolzar, impulsar i divulgar.

Enguany ha estat escollit Isidre Gironès, amb el Premi Nacional de Gastronomia. L’ACGN vol distingir la seva contribució a la gastronomia catalana després de tota una vida al capdavant de l’emblemàtic restaurant Ca l’Isidre, que va fundar juntament amb la seva esposa Montserrat Salvó.

Ca l'IsidreCa l’Isidre és tot un referent a la ciutat de Barcelona. És un d’aquells restaurants a través dels quals es pot llegir la història de la ciutat i l’evolució del barri del Raval.

Els plats que elaboren són una mostra de la cuina casolana catalana amb tocs contemporanis, que es troben sobretot en les tècniques de cocció i manipulació de productes de primera qualitat. Les seves creacions tenen l‘origen en la cerca dels millors productes que cada estació els inspiren per a crear noves receptes.

El Premi Revelació ha estat concedit a Joel Castanyé Daniel, cap dels fogons  del restaurant la Boscana. Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà forja una manera de fer i de ser, on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola.

La família Castanyé fa trenta anys que es dedica a la cuina. Primer amb el restaurant Resquitx de Mollerussa i des de fa vuit anys amb La Boscana a Bellvís (Pla d’Urgell), un restaurant gastronòmic de només vuit taules en què, asseguren, mimen molt l’espai i el menjar. Amb ell, han guanyat la seva primera estrella Michelin. El restaurant es caracteritza per una renovació constant per poder oferir al client que repeteix plats nous i la possibilitat de prendre l’aperitiu dins la cuina.

La Boscana

Pel que fa al Premi Cap de Sala, l’escollida ha estat Isabelle Brunet. Des de la seva apertura el 2008, ha estat vinculada a Monvínic, projecte impulsat per Sergi Ferrer-Salat i probablement un dels millors bars de vins del món.

Isabelle Brunet

Autodidacta i amb una ment oberta, s’ha format viatjant pel món. Fet que li ha permès conèixer una gran varietat de cellers, i observar diferents formes de treballar i entendre el vi. La seva inquietud l’ha dut arreu del món, tot i que Austràlia és el país que recorda de forma més especial. La seva estada de sis mesos al prestigiós celler Bass Phillip li va permetre submergir-se de ple en el procés d’elaboració del vi. Avui dia, i després de tres anys d’esforços, Isabelle ha aconseguit que Monvínic sigui un dels pocs locals d’Europa que disposa de Bass Phillip a la seva cuidada carta.

Nomenada millor sommelier d’Espanya el 2013 per la Real Academia de Gastronomía de Madrid, Isabelle Brunet ha treballat com a sommelier a locals tan emblemàtics com Els Ambassadeurs, el Ritz Club de Londres i El Bulli de Ferran Adrià.

Pordamsa

Finalment, el Premi Especial de l’Acadèmia se l’ha empotat Pordamsa, que amb més de 40 anys d’història, dissenya i fabrica porcellana de gran qualitat per a l’hostaleria.

Situada a Sant Climent de Peralta (Girona), l’empresa ha estat reconeguda internacionalment per un disseny modern i funcional, buscant sempre la diferenciació i el valor afegit per al client, acompanyat d’un bon servei gràcies al seu estoc permanent.

 

Les seves matèries primes provenen dels millors jaciments del món: Llemotges, Sud-àfrica i Argentina. Des de fa 25 anys, Pordamsa exporta arreu del món i exposa a les millors fires internacionals del sector, fet que els ha proporcionat la projecció de la qual ara gaudeixen a l’estranger. Gaudeix de gran renom entre el sector. Per la qual cosa, ha aconseguit proveir a restaurants d’estrella Michelin d’arreu del món. Coneguts xefs -els germans Roca, Martín Berasategui o Alex Atala- utilitzen els seus plats com a elements inseparables de les seves creacions.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]