MONVINIC I PITU ROCA CONTRA EL EBOLA
Amb la generositat de dos il·lustres personatges ben coneguts, en Pitu Roca, Sommelier del Restaurant Celler de Can Roca i enSergi Ferrer-Salatde Monvinic, es va celebrar el passat dos de desembre a Monvinic un tast de vins dirigit per en Pitu, per col·laborar amb les aportacions dels assistents, a “Metges sense Fronteres” amb la seva lluita contra el EBOLA als països mes afectats del Àfrica Occidental.
Amb mes de cinquanta assistents el Pitu va presentar, comentar i gaudir nou vins, deixant encisat al públic, fen us del seu prolífic vano de qualitats, com la seva expressivitat, poesia, filosofia de las sensacions, imatges audiovisuals, alta capacitat de comunicar, fer sentir i emocionar a la gent.
A traves de l’exposició, va fer un recorregut per la historia del vi, des de Georgia, país riberenc amb el Mar Negre, a on va començar la viticultura fa mes de 6000 anys, passant per Egipte, a on tenim serigrafies a las Piràmides, mostrant la seves tècniques de vinificació i manera de gaudir el vi, axis com restes d’àmfores de vi a las sepultures des de 4000 anys abans de J.C.
Vam sentir música, sons, imatges de la pel·lícula recentment estrenada dels germans Roca, “El Somni”, tot dirigit a sensibilitzar al tastar els diferents vins.
ELS VINS:
1.- Una carinyena blanca del any 2013, vinificada amb enforas, del Empordà, anomenada VALENTIA de “Còsmic Vinyaters”.
2.- Varietat negre “Saperavi” del any 2011 de Georgia, també vinificada amb enforas. de Pheasant’s Tears.
3.- Una malvasia seca del any 2013 de Santorini (Grecia), Bodega Hatzidakis, jove i afruitada.
4.- Un vi blanc del any 2004, amb criança, varietats locals del Libano, Château Musar.
5.-Una mistela de muscat molt bona, amb certa criança, del 2007, dela Bodega Constantia, una de las mes antigues de la zona de Capetown (Sudafrica). Un dels vins preferits per Napoleón.
6.- Blanc de blancs, chardonnay, 1999, Champagne Amour de Deutz.
7.- Una carinyena del 2012, el vi es diu “FUMAT” per haverse elaborat amb part de las vinyes cremades del important foc patit al Alt Empordà al estiu del any 2012. Bodega Arché Pagès de Campmany.
8.- Imperial CVNE, Gran Reserva 1976, Rioja, vi de 38 anys amb condicions excepcionals, marcant acidesa i el caràcter tradicional del seu origen.
Anyada 76, perquè aquest any apareix per primer cop el EBOLA al Congo a la ribera del riu Ebola i a Sudán.
9.- Un vi blan sec del Jurançon del any 1971, “Clos Joliette”. D.O. ubicada al sud de la ciutat de Pau i el costat del País Basc Francès.
Anyada 71 perquè va ser fundada “Metges sense Fronteres”.
Amb els seus comentaris en Pitu va equiparar la tasca dels Metges sense Fronteres com la de las formigues, que siguin petites unitats, però degudament organitzades, assoleixen una gran tasca amb importants resultats.
També per mostrar la seva lluita i dificultat als va equiparar amb els Salmons que lluiten contra la corrent seguin riu amunt.
Finalment, un Metge, representant a la entitat, va agrair molt emocionat tot el acta, tan els assistents, com en Pitu i en Sergi, manifestant la seva admiració i sorpresa positiva per la alta qualitat de la cata, especialment la seva presentació, i la gran sensibilitat i saviesa demostrada per en Pitu.
VIVA METGES SENSE FRONTERES.
VIVA LA LLUITE CONTRA EL EBOLA.
VIVA EL PITU I AL SERGI.
VIVA UNA TASCA MOLT BEN FETA.
Josep Casas, Vicepresident.