L’1 d’octubre de 2024, L’ACGN a iniciativa de l’Acadèmic Francesc Torrente, va organitzar una visita per la Tarragona Arqueològica i un dinar al restaurant El Terrat del xef Moha Quach, on es gaudirà de la a gastronomia romana.

De la mà del Dr. Ruiz de Arbulo, del Chef Moha Quach i l’associació Tarraco a Taula, van viatjar de nou al ventre matern per saber com vivien i com menjaven els nostres avantpassats, per sentir-nos de nou com el que som: fills de Roma. Van conèixer l’associació Tarraco a Taula, formada per restauradors tarragonins que volen rescatar i donar visibilitat la cuina i les receptes romanes. Amarant-se d’una experiència completament immersiva amb els experts més importants del país en gastronomia, arqueologia i història.

El Dr. Joaquin Ruiz de Arbulo, va ser el guia de la visita als monuments més famosos de la ciutat: la Muralla, el Circ i l’Amfiteatre Romà de Tarragona. Ruiz de Arbulo és expert en arqueologia urbana i en divulgació del patrimoni, ha estudiat el món grec i romà a Catalunya a les ciutats d’Empúries i Tàrraco, i també la influència del món clàssic en la cultura ibèrica.

El Chef Moha Quach (Nador 1989) és l’alma mater del restaurant El Terrat. Nascut al Marroc, de pare pescador i avis ramaders es va traslladar als dotze anys a Tarragona on va passar gran part de la seva infància. Va estudiar cuina a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, viatjant per restaurants d’Europa es va establir finalment a Tarragona on es va fer càrrec del restaurant el Terrat, aconseguint reconeixements de les guies més prestigioses. Quach és el clar exemple d’integració cosa que es comprova en les seves receptes, on fusiona la cuina tradicional catalana amb la marroquí. Actualment, ocupa el càrrec de president de l’associació Tarraco a Taula, que després de vint-i-set anys a agafat un nou impuls amb un gran nombre d’esdeveniments, jornades gastronòmiques i l’organització d’un congrés sobre el romesco.