Amb motiu d’una Exposició d’Escultures d’ANTONI TAPIES al GUGGENHEIM de Bilbao amb uns amics, vam aprofitar la sortida per fer unes vivències gastronòmiques. Tàpies Guggenheim
Primera parada: TREINTA Y TRES de TUDELA. En aquest conegut restaurant especialista en verdures de la terra, com que ja erem coneixedors del Menú Gastronòmic, vàrem decidir fer la Carta, primer plat, segon plat i postres. Conclusió: Quan visitis el Restaurant 33, decideix-te pel Menú Degustació, res a veure amb triar plats de la carta.
Preu per persona: 55 € Valoració 13/20.
Adreça: Capuchinos, 7 31500 Tudela Tfn. 948 82 76 06 www.restaurante33.comSegona parada: ELKANO de GUETARIA. Una vegada més, extraordinari. Les cocotxes amb diferents textures, perfectes, especialmente la de pil-pil, un rodaballo gran, impecablement cuït i la qualitat del peix, com ja és habitual en aquesta casa. Voldria destacar el pa, increíble la crosta i la molla, és difícil trobar un pa d’aquesta qualitat.
Preu per persona 84 €, vins inclosos Valoració 18/20.
Adreça: Herrerieta, 2 20808 Guetaria Tfn. 943 14 00 24 www.restauranteelkano.comTercera parada: MUGARITZ de ERRENTERIA d’Andoni Luis Aduriz. Lloc impecable i el servei encara més. Vàrem pendre el Menú Degustació, d’uns 30 plats aproximadament. La presentació de les diferents propostes eren com petites obres d’art però gairebé cap gust et sorprenia o t’emocionava. En els diferents plats de peix i marisc, els sabors eren molt similars. S’ha de reconèixer la complexitat de l’elaboració dels plats, però no s’acaba de trobar l’excel·lència de la visió amb el gust.
Destacaria com a plats excel·lents els següents:
- Lomo de salmonetes cocinado con la mantequilla de sus hígados, almendra y pan
- Rabito de cerdo ibérico asado, crema fresca y hierbas ácidas
Els postres delicioses, amb una posta en escena impressionant. Cal destacar la presentació dels Set pecats capitals amb xocolata.
Com a dada curiosa, destacar que al menjador apte per 60/80 persones, erem una taula de 5 persones i dues taules de 2 persones. Total 9 persones al migdia.
Preu per persona 210 € Valoració 14/20
Adreça: Aldura Aldea, 20, 20100 Errenteria Tfn. 943 52 24 55 www.mugaritz.comFinalment, quarta parada, per indicació de l’amic i Acadèmic Luis Ignacio Ferrer, vam visitar el BALUARTE de SORIA, ubicat en un antic caseron, amb un personal molt amable i acollidor.
Ens van proposar el Menú Boletus, que consistía en els plats següents:
- Croqueta d’aperitiu
- Regalo de nuestros bosques. Un papillon que quan l’obries era com l’olor que respires en un bosc humit
- Consomé de temporada con bombón de calabacín relleno de gambas, boletus y Tuber
- Panceta acompañada de su crujiente, cebolla con sabor a naranja y boletus con aroma a la brasa
- Huevo con crema de boletus y hojas con sabor a setas
- Bacalao otoñal con hongos y castañas
- Canelón de rabo de toro con crema de garbanzos de la Vega de Ucero, espuma de patata Añavieja y boletus
- Tierra de chocolate al aroma de hongos. Els postres va ser el plat més fluix
Vi Crianza de Ribera de Duero y cafés.
Preu per persona 50 € Valoració 16/20
Conclusió: En els temps en què estem, produeix satisfacció aquestes trobades de bons restaurants, a uns preus molt recomanables.
Felicitar el jove cuiner del BALUARTE, Oscar García, de 25 anys (aprox).
Adreça: Calle de los Caballeros, 14, 42002 Soria Tfn. 975 21 36 58 www.baluarte.info
PASQUAL ROCA RIERA
Acadèmic