Uncategorized

23 de setembre: Gran festa de la gastronomia francesa

Per setembre 19, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

La gastronomia francesa ha estat des de sempre un dels factors culturals més representatius d’aquest país, a més de suposar, sens dubte, un clar atractiu turístic per als seus visitants.

A partir de la recent declaració per part de la UNESCO de la cuina francesa com a Patrimoni Intangible de la Humanitat -al costat de la dieta mediterrània i la cuina tradicional mexicana- s’han multiplicat les iniciatives, tant per part d’organismes oficials com d’associacions de professionals per aconseguir elevar la imatge -alguna cosa deteriorada en els últims anys- de la gastronomia nacional i aconseguir que l’alta cuina francesa sigui més competitiva fos del seu país enfront de la creixent amenaça de potències gastronòmiques que han aconseguit menjar-los terrè en els últims anys, com és el cas d’Espanya i més recentment els països nòrdics.

A primers d’aquest any, Frédéric Lefebvre, Secretari d’Estat de Turisme francès, va anunciar la creació de la Festa de la Gastronomia Francesa com una manifestació popular que té per objectiu sensibilitzar a un ampli públic sobre l’elecció de productes, la diversitat de les regions i de les especialitats regionals.

La gran festa tindrà lloc el divendres 23 de setembre de 2011 i es desenvoluparà en multitud de localitats franceses. Es tracta d’un esdeveniment nacional únic i per a tal ocasió s’han organitzat tot un seguit de esdeveniments i manifestacions perquè tots els amants de la gastronomia francesa puguin participar en la celebració d’aquesta gran festa.

Celebracions com a degustacions en els aeroports de París, recorreguts gastronòmics a París i altres ciutats franceses, una exposició fotogràfica sobre la gastronomia Mathilde de l’Ecotais en Bercy, restaurants al llarg de tot el país amb menús a un preu únic o accions especials en les grans cadenes de supermercats.