Tossinaire, Sr. Jordi Vilarrasa del Mercat d’Olot

Tossinaire, Sr. Jordi Vilarrasa del Mercat d’Olot

El passat dilluns 11 de maig, aquest restaurant guardonat amb dues estrelles Michellin des del 2010, va celebrar aquest feliç esdeveniment convidant al món mediàtic gastronòmic, havent tingut la fortuna de poder assistir en representació de la nostra Acadèmia.

En segon lloc, ens varem traslladar al restaurant les Cols, regentat per el matrimoni format per la Sra. Fina Puigdevall, xef i el seu marit el Sr. Manel Puigvert, cap de sala, tenint una intervenció important com segon xef, el Sr. Pere Planagumà i com segon cap de sala Sra. Carme Serra.
Varem visitar el restaurant i la seva cuina excepcional on ens van oferir un aperitiu de diverses expressions del famosos fajols de la comarca, a la seva sala daurada.

Sra. Fina Puigdevall, xef i Sra. Roser Torras de Gsr.

Sra. Fina Puigdevall, xef i Sra. Roser Torras de Gsr.

Seguidament, varem anar a un espai singularíssim anomenat la Carpa Les Cols, a on ofereixen els seus banquets, d’un disseny excepcional en mig de la natura i compartint els espais interiors amb arbres naturals. On varem degustar del dinar composat per 14 plats, formatges de la comarca i postres.
La cuina de la Fina, té una força tremenda. Està basada amb la proximitat i el Km 0, juga amb els productes naturals de la comarca a la seva millor època, però donant tocs de creativitat, de manera que crea unes textures i sensacions d’alta sensibilitat.

Ella vol aportar al plat tota la força del paisatge, clima, temperatures, olors i gustos.

Múrgules a la crema

Múrgoles a la crema, espàrecs de marge amb suc de rostit

La seva manera de fer es mol autèntica però es posa límits així mateixa per no desbordar amb una innovació excessiva, podent gaudir sempre del més autèntic.
Aquests àpats van ser acompanyats per 6 vins catalans, dos blancs bio dinàmics amb els seu caràcter diferenciat respecte als altres vins. Tots de gran qualitat i molt encertats.
Per acabar, varem gaudir del pastís del 25 aniversari amb tota la brigada del restaurant, sent l’emoció viscuda conseqüència del llarg recorregut desenvolupat per aquesta parella màgica, la Fina i el Manel.

Favetes amb menta

Favetes amb menta

Han estat capaços de crear un conjunt de sinergies positives, com es la alta qualitat de cuina, el paisatge, el disseny, l’antiga masia i les més inimaginables formes i materials utilitzats a la seva màgica seu.
Finalment, varem anar al centre I+D del restaurant Les Cols, situat al mig de la natura a les afores d’Olot, amb un lloc encisador envoltat d’antics volcans, on varem brindar amb ratafia La Solada, gin tònics i coques de la fleca d’Olot de Can Carbasseres.
Moltes felicitacions Fina i Manel per la vostra generositat i ànim de compartir, procurant la felicitat de tots els que us envolten, començant per els clients afortunats que poden gaudir de les vostres excel·lències.
Maig 2015
Josep Casas, vicepresident de l’Acadèmia.
les-cols-5-acgn