El dimecres 9 de març el xef Vicent Guimerà va voler donar a conèixer un producte molt saborós i particular, un crustaci autòcton típic de la costa tarragonina, que assoleix la màxima qualitat durant els mesos de febrer i març. Parlem de la galera.
Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí, situat a Ulldecona, organitza juntament amb el seu equip la VII Edició de les Jornades de la Galera, on mitjançant els seus originals i saborosos plats descobreixen les curiositats d’aquest crustaci.
Amb 7 anys, les Jornades de la Galera s’han convertit en un tribut personal a aquest preuat producte i un repte per superar-se any a any. En aquesta edició van oferir un menú degustació en el qual “navegaren amb la galera” i on, com sempre, van fer una proposta atrevida i innovadora, alhora que respectuosa amb l’essència del producte i les seves virtuts.
Aquesta parada del tour de la galera es va poder realitzar en un espai culinari de Barcelona anomenat Dfogones, propietat de Lluís Mateu, situat al C/ Bertrand i Serra, 24-26, i es va poder maridar gràcies al Celler AT. Roca, que va oferir els seus vins blancs i negres del Garraf i els seus escumosos elaborats sota el mètode tradicional, que van ser presentats pel seu propietari i enòleg, Agustí Torelló.
Menú
-
- L’arrossegament de galera amb iuca
- Les galeres entre la sorra
- Falsa galera cítrica
- Ceviche de galera amb taronja i moniato
- Fons marí
- Sandvitx d’api amb tàrtar de galera, poma i caviar d’arengada
- Causa de galera amb fonoll
- Gelée de galera amb anguila del Delta, vegetals i brots
- Noodles de calamar, galera i coliflor amb consomé
- Patata suflé, ou i carxofes amb velouté de galera
- Arròs acabat al moment amb un cremós de galera i dentell
- Galeres al whisky amb fum de roure
- Pizza de galeres amb albergínia, pesto i parmesà
- Mandonguilles de galera amb plàncton
- Xurro de galera amb xocolata marina
- Alta mar
Els plats es van servir acompanyats d’aquests caves i vins: