El dimecres 9 de març el xef Vicent Guimerà va voler donar a conèixer un producte molt saborós i particular, un crustaci autòcton típic de la costa tarragonina, que assoleix la màxima qualitat durant els mesos de febrer i març. Parlem de la galera.

Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí, situat a Ulldecona, organitza juntament amb el seu equip la VII Edició de les Jornades de la Galera, on mitjançant els seus originals i saborosos plats descobreixen les curiositats d’aquest crustaci.

Vicent Guimerà, Agustí Torres; el vicepresident de l’ACGN, Josep Casas; i Lluís Mateu

Amb 7 anys, les Jornades de la Galera s’han convertit en un tribut personal a aquest preuat producte i un repte per superar-se any a any. En aquesta edició van oferir un menú degustació en el qual “navegaren amb la galera” i on, com sempre, van fer una proposta atrevida i innovadora, alhora que respectuosa amb l’essència del producte i les seves virtuts.
Aquesta parada del tour de la galera es va poder realitzar en un espai culinari de Barcelona anomenat Dfogones, propietat de Lluís Mateu, situat al C/ Bertrand i Serra, 24-26, i es va poder maridar gràcies al Celler AT. Roca, que va oferir els seus vins blancs i negres del Garraf i els seus escumosos elaborats sota el mètode tradicional, que van ser presentats pel seu propietari i enòleg, Agustí Torelló.

Menú

    • L’arrossegament de galera amb iuca
    • Les galeres entre la sorra
    • Falsa galera cítrica
    • Ceviche de galera amb taronja i moniato
    • Fons marí
    • Sandvitx d’api amb tàrtar de galera, poma i caviar d’arengada
    • Causa de galera amb fonoll
    • Gelée de galera amb anguila del Delta, vegetals i brots
    • Noodles de calamar, galera i coliflor amb consomé
    • Patata suflé, ou i carxofes amb velouté de galera
    • Arròs acabat al moment amb un cremós de galera i dentell
    • Galeres al whisky amb fum de roure
    • Pizza de galeres amb albergínia, pesto i parmesà
    • Mandonguilles de galera amb plàncton
    • Xurro de galera amb xocolata marina
    • Alta mar

Els plats es van servir acompanyats d’aquests caves i vins:

AT Roca Brut Reserva 2012, Petites Estones 2015 i Estones 2012