Segons informa PL, l’agència informativa oficial del Govern de Cuba, el president de la Real Acadèmia de Gastronomia d’Espanya, Rafael Ansón, va convocar ahir a l’Havana, en la jornada de tancament del Seminari Gastronòmic Internacional “La Restauració a Cuba i el Carib: Fusió i Maridatge”, a la creació de la seva similar cubana pel desenvolupament de l’activitat gastronòmica i el turisme insular.
Rafael Ansón, qui a més és titular de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia, va oferir a l’Hotel Meliá Cohibeixi una conferència magistral titulada: La gastronomia a Espanya i Amèrica Llatina, emfatitzant en la necessitat de crear abans de finalitzar l’any l’Acadèmia de Gastronomia de Cuba, integrada per professionals del sector i persones que puguin assessorar als visitants en els millors aspectes de la gastronomia local.
Cuba, punt de partida cap a la resta del Carib
També va assenyalar que el país compta amb excel·lents professionals i molt bona matèria primera per fer una cuina d’alta categoria, per la qual cosa va apuntar que l’Acadèmia podria estendre’s, amb el punt de partida a Cuba, cap a la resta del Carib.
Va explicar que es tracta d’una entitat integrada per 52 persones de nombre, que poden ser intel·lectuals, advocats, metges i altres especialistes, independentment de crear a més un comitè tècnic assessor de xefs, “cantineros” i altres experts.
Ansón va encoratjar a la creació d’aquesta institució al més aviat possible, per integrar-la al sistema d’Acadèmies de Gastronomia, tant mundial com a regional, on Cuba té molt que aportar, destacant el gran esforç realitzat en el rescat de la cuina tradicional cubana, especialment a partir de 1994, quan es va crear la companyia Habaguanex, per atendre el turisme en aquest sentit.