Actualitat gastronòmicaNotícies

Rafael Ansón emplaça a crear l'Acadèmia de Gastronomia de Cuba

Per juliol 22, 2011Sense comentaris

Segons informa PL, l’agència informativa oficial del Govern de Cuba, el president de la Real Acadèmia de Gastronomia d’Espanya, Rafael Ansón, va convocar ahir a l’Havana, en la jornada de tancament del Seminari Gastronòmic Internacional “La Restauració a Cuba i el Carib: Fusió i Maridatge”, a la creació de la seva similar cubana pel desenvolupament de l’activitat gastronòmica i el turisme insular.

Rafael Ansón, qui a més és titular de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia, va oferir a l’Hotel Meliá Cohibeixi una conferència magistral titulada: La gastronomia a Espanya i Amèrica Llatina, emfatitzant en la necessitat de crear abans de finalitzar l’any l’Acadèmia de Gastronomia de Cuba, integrada per professionals del sector i persones que puguin assessorar als visitants en els millors aspectes de la gastronomia local.
Cuba, punt de partida cap a la resta del Carib
També va assenyalar que el país compta amb excel·lents professionals i molt bona matèria primera per fer una cuina d’alta categoria, per la qual cosa va apuntar que l’Acadèmia podria estendre’s, amb el punt de partida a Cuba, cap a la resta del Carib.
Va explicar que es tracta d’una entitat integrada per 52 persones de nombre, que poden ser intel·lectuals, advocats, metges i altres especialistes, independentment de crear a més un comitè tècnic assessor de xefs, “cantineros” i altres experts.
Ansón va encoratjar a la creació d’aquesta institució al més aviat possible, per integrar-la al sistema d’Acadèmies de Gastronomia, tant mundial com a regional, on Cuba té molt que aportar, destacant el gran esforç realitzat en el rescat de la cuina tradicional cubana, especialment a partir de 1994, quan es va crear la companyia Habaguanex, per atendre el turisme en aquest sentit.