Ferrán és increiblement pencaire, la setmana que va presentar el concurs de creativitat de “El Bulli Fundation” va ser a “ESADE”, “London School of Economics”, Harvard i Berkley. Al llarg de 7 dies va presentar a les 5 universitats més prestigioses del mon. Se’l veia cansat de tan viatjar, pero feliç i ple d’il-lusió.
L’ha acompanyat l’eminent publicista Llus Cuesta, a la foto a l’esquerra de Ferran. Lluís ens confirma que va triunfar estrepitosament a tot arreu. Ferran sempre queda molt bé. Es brillant i segur. Va realment sobrat. Lluís Cuesta, que l’ha acompanyat tota la setmana, ens confessa que ha sigut una verdadera marató.
El més difícil per Ferran, des de que fa quasi 2 anys va anunciar que Bulli tancava, es que la gent entengui que ja no és un chef. La seva figura és més comparable a Dalí, Picasso o fins i tot Einsten que a qualsevol altre ex company de professió. No entendre quina era la situació real va ser el gran error d’aquell malaurat chef.
Li van preguntar de Basque Culinary Center i la Fundació Alicia: Considera que presidint les dues pot ajudar-nos a tots.
Basque, ni que tinguin més diners, està condemnat a col-laborar amb l’original -Alícia-.
Toni Massanes, director d’Alicia, és qui té la fórmula secreta. Ell com Ferran sempre ha compartit tota la informació.
Autor: Miquel Brossa