A la tardor del 2015, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va organitzar un cicle de quatre taules rodones sobre l’impacte del Bulli a la gastronomia mundial, “AL VOLTANT EL FENOMEN EL BULLI” a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona, activitat coordinada pel nostre Acadèmic i ex-vicepresident, Sr. Josep Casas.

Aquest cicle va reunir experts nacionals per tractar l’evolució dels restaurants catalans, de la seva cuina, del vi i dels productes catalans al llarg del segle XX, prenent com a punt de partida el segle XIX, analitzant el període d’influència francesa i arribant fins a la situació a la fi del segle XX, quan EL BULLI va començar a destacar i sorprendre el món.

En l’última taula rodona, va participar i intervenir el Sr. Ferran Adrià, xef i Acadèmic i del llavors mà dreta, Sr. Oriol Castro, actual xef del restaurant Disfrutar de Barcelona.

Tot plegat va redundar amb un coneixement profund de tota la seva història, personatges, efectes internacionals i canvis transcendentals produïts al món de la restauració i la gastronomia.

Finalment, es va comptar amb l’ajuda del Sr. Alex Jaumandreu, ex-Secretari General de l’Acadèmic i del Sr. Pasqual Roca, Acadèmic, que van ajudar en la coordinació del cicle de conferències.

 

Descarrega el programa