Alimentaria 2018

D’aquí un mes, Alimentaria 2018 obrirà les seves portes en una cita on els organitzadors esperen congregar a més de 150.000 visitants del sector de l’alimentació i restauració. La nova edició del Saló Internacional d’Alimentació, Begudes i Food Service se celebrarà al recinte de la Fira de Barcelona de la Gran Via i representa la plataforma d’internacionalització i negoci més important a tot Espanya per aquesta indústria.

S’estructurarà en 6 sectors:
expoconserMúltiple Foods: Saló dels productes de gran consum.
Expoconser: Saló de les conserves i semiconserves.
Interlact: Saló dels productes làctics i derivats.
Intercarn: Saló dels productes càrnics i derivats.
Intervin: Saló dels vins, sidres i els espirituosos.
Restaurama: Saló del food service i l’alimentació fora de la llar.

Com a novetat, aquest any Alimentaria 2018 es celebrarà conjuntament amb Hostelco, el Saló Internacional de l’Equipament per a la Restauració, Hosteleria i Col·lectivitats. Això suposarà un major tràfic de visitants, ja que l’oferta pels professionals de l’alimentació serà més transversal, on podran gaudir de les últimes novetats i tendències del mercat amb moltes més sinergies.

Si ens fixem en les xifres, actualment Alimentaria 2018 ja ocupa més de 84.000m2 de superfície amb més de 4.500 empreses expositores. D’aquests participants, el 27% són internacionals, que representen 157 països. El continent d’origen principal dels expositors internacionals continua sent Europa (principalment països amb una rica gastronomia com Itàlia, França, Portugal, Regne Unit i Alemanya) tot i que s’està treballant per augmentar la presència d’altres països estratègics com els Estats Units o la Xina, entre d’altres. Els objectius que s’ha marcat Alimentaria 2018 estan molt enfocats a facilitar el contacte entre compradors internacionals i empreses espanyoles, de manera que es puguin tancar acords exitosos i obrir la porta cap a l’exportació i la internacionalització.

En aquesta nova edició estan previstes més de 200 activitats agrupades en dues grans àrees temàtiques: The Alimentaria Experience, que engloba showcookings, tasts i presentacions de producte, tallers magistrals o concursos, i The Alimentaria Hub, més enfocat a xerrades i conferències, així com trobades centrades en el I+D+I.

Alimentaria 2018_2

Per altra banda, també hi assistiran alguns ponents catalans com els xefs Carles Abellán del restaurant Bravo 24 o el Tapas 24, Paolo Casagrande del restaurant Lasarte o Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar. També hi podrem trobar bartenders com Javier Caballero del Liquid Experience, Eduard Campos del Negroni Cocktail Bar o Adriana Chia, de la “Antigua Compañía de las Indias”.

Disfrutar