Foto de familia amb Javier Mariscal
Hi ha cuines i cuineres que brillen molt encara que no tinguin estrelles… Ahir dijous 11 de maig vàrem convocar als gastrònoms i amics de l’Acadèmia a un, diguem, “FESTIVAL” dinar-gastronòmic-cultural, al que varen assistir quasi una trentena de persones.
PALO ALTO és, segons varen comentar molts dels assistents, un lloc a descobrir per la seva situació privilegiada, al Poble Nou, vora el mar, on es respira un aire diferent que al mig la ciutat, amb grans dimensions verdes on practicar esport i fer salut. A l’interior d’aquests jardins hi ha el restaurant “La Cantina”, amb la cuinera Anna i la cambrera, i amiga, Karina. Entre les dues formen el cor que dia a dia batega amb més força (preparen més de cent menús) doncs per qualitat-preu no es pot demanar més, i, lògicament, tenen molt èxit.
Estudi Mariscal
Envoltades pels jardins hi ha diferents naus, tallers, despatxos i estudis. Entre ells,  vàrem visitar l’espai de l’escultor Medina-Capmany, qui ens va mostrar projectes per La Sagrada Família i els de Javier Mariscal qui, amb tota amabilitat, ens va explicar els orígens de tot allò i com ho van anar creant: respectant la natura i les troballes arquitectòniques de l’època.
La paellaLa trobada es deia: “ARROCES Y VERSOS”, ja que, l’Anna, a més de cuinera va demostrar ser una gran artista com a rapsode, oferint-nos un sentit espectacle de poesia espanyola, acompanyada per un teclat. També va participar la seva filla cantant i dansant amb un ballarí, etc.
Vàrem fer un aperitiu als mateixos jardins i després d’uns musclos deliciosos i un petit entrant amb moixama, els arrossos (de verdures, valencià i de peix) estaven acompanyats amb un vi negre de les bodegues MONT-SANT. Per acabar vam menjar maduixes amb nata i cafès.
Unes hores agradables per gaudir dels cinc sentits, ja que els menjars no són solament per satisfer l’estómac sinó que, ben regats i acompanyats d’un entorn agradable, et fan sentir bé a tu mateix, et posen a lloc el cos i el cap i et fan pensar que val la pena viure per poder gaudir d’aquests moments relaxats amb amics que senten com tu, creant una atmosfera  deliciosa.
Dinant a La Cantina  Acadèmics
Gràcies a tots els que vàreu venir!

Rosa Gelpí, Acadèmica