Articles de l'ACGN

BLUE HILL At Stone Barns (NY)

Per novembre 2, 2011febrer 22nd, 2021Sense comentaris

El dia que vam visitar, per segona vegada, aquesta granja restaurant, vam comprendre per que és un santuari focalitzat al producte. El Xef Dan Barber és molt amic de l’Oriol Rovira de Sagàs, al que podríem considerar el seu homòleg Català. De fet per entendre que és BLUE HILL at Stone Barns, podem dir que és entre “Els Casals”, “Cal Jubany” i l’Hispània de Caldetes. Obviament a escala USA.

Son gent molt amiga, el cap de sala Robert Delaney ens va dir que pocs dies abans havia sopat al “Celler de Can Roca”, venia encantat.

Les tres alternatives úniques a aquest establiment, són els menús de 5, 8, o 12 plats. A partir d’un d’aquets programes Dan decideix el que et donarà intentant sintonitzar amb el client, pel fet de demanar el menú de 8 plats no menjaràs el que dona al de la taula del costat que ha demanat el mateix. De fet ens va obsequiar amb dos plats de lo mes “canaille”:

Moll de l’os cuit sobre el propi os, de fet és un plat procedent d’algun bistrot del sud de França. Dan ha sacralitzat aquest producte fins l’extrem de dissenyar un suport específic per servir-lo.

Mig cap de bacallà gegant d’Alaska cuit a l’estil pekines.

Prendre el menú de 8 plats porta mínim 3 h. El servei es ràpit i atent pro tenim abans 3 aperitius fora de programa i al final més bombonets etc. El menú de 12 plats porta 5 h. més una d’anar i una de tornar son 7 h. nos-altres aquesta vegada ens ho vam montar amb pla
passar el dia.

Es la millor àrea residencial al voltant de NYC, grans mansions, voltades dels típics boscos caducifolis, amb el Hudson com a telo de fons. I com que no vull allargar més, dono per finalitzat aquest escrit.

BLUE HILL At stone Barns
630 Bedford Road
Potantico Hills.
NY-10591
T. 914 366 9606
Cap de sala: Robert Delaney
robert@bluehillfarm.com