Actualitat gastronòmica

Carlos Falcó, Marqués de Griñón, Grand Prix de la Culture Gastronomique 2013

Per gener 30, 2014Sense comentaris

Carlos Falcó, Marquès de Griñón, vicepresident de la Real Acadèmia de Gastronomia, ha estat distingit amb el Grand Prix de la Culture Gastronomique 2013 de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia.
L’Acadèmia Internacional de Gastronomia, formada per Acadèmies Nacionals de 27 països, ha fet pública a París, la relació de persones i institucions guardonades amb els seus Grand Prix de la Gastronomie 2013. Entre elles destaca l’empresari Carlos Falcó, president de l’Acadèmia Castellà-Manxega de Gastronomia, que ha estat ha estat distingit amb el premi a la Cultura Gastronòmica.

Aquest reconeixement destaca la figura d’una persona, esdeveniment o institució, que ha realitzat una aportació cultural important per al món gastronòmic. En aquest cas, els membres de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia, que presideix Jacques Mallard, han volgut premiar el treball desenvolupat pel Marquès de Griñón en les seves múltiples facetes com a cellerer, productor d’oli d’oliva i promotor de la gastronomia castellà-manxega i espanyola.

Carlos Falcó és autor de dos llibres, “Oleum: la cultura del aceite de oliva”, un estudi en profunditat sobre l’oli d’oliva, i “Entender el vino”, un complet manual per apropar-se a l’univers enológico. Han rebut el Grand Prix de la Culture Gastronomique, personalitats com Camilo José Cela o Luciano Pavarotti, i esdeveniments com Madrid Fusió entre uns altres.