Actualitat gastronòmicaXefs i Gastrònoms

UN DELS MILLORS ÀPATS MAI FETS A L’ACADÈMIA AL CELLER DE CAN ROCA

Per juny 11, 2018Sense comentaris
[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

UN DELS MILLORS ÀPATS MAI FETS A L’ACADÈMIA
DIMECRES 23 DE MAIG DE 2018

El dimecres 23 de maig l’Acadèmia va visitar de nou el “santuari” del Celler de Can Roca.
Segons bona part dels assistents, va ser el millor àpat mai fet a l’Acadèmia, en definitiva, un àpat memorable.
ASSISTENTS:
Acadèmics:
RICARD AIXELÀ
JOSÉ Mª DE HITA
PACO DE LA ROSA
J. IGNACIO FERRER
GERARDO GARCIA VENTOSA
ÀLEX JAUMANDREU
GLÒRIA NOGUÉ
PASQUAL ROCA
VALENTÍ ROQUETA
MENÚ:
– Coctail de maduixa
– Entrepà de calamar
– Dimsum de roses amb gambes i oli de sèsam
– Pell, morro, cresta, ventresca, freses, galta i brandada de salmó
– Cabra de mar amb el seu corall i tàrtar de camarón
– Consomé de moixernons
– Taco de garrí
– Xiaolongbao de pota i tripa
– Brioix de moixernó
– Pèsols a la brasa amb pesto de pèsols, tofu i gelatina de la seva baina
– Espàrrec amb garum d’espàrrec curat i a la brasa i espàrrec encurtit
– Escamarlà a la brasa amb “ajoblanco” i julivert
– Tallarines de turbot
– Fideuà sense fideus amb gambes
– Escórpora al vapor farcida d’anemones
– Peu de porc amb espardenyes
– Colomí a l’ast
– Cromatisme verd 2018
(Liquat de cogombre, crema de cardamom, granissat de meló, poma, grosella, fonoll, eucaliptol i Chartreuse)
– Girona Temps de flors
(Sorbet d’aranyons, ametlla amarga, vainilla i flors)
– Del cacau a la xocolata
(Degradat de: polpa de cacau, litxi, vinagre i manzanilla, llet d’ametlla, panses i PX i xocolata.
Brownie de xocolata, sorbet de xocolata, cruixent de xocolata feta al nostre obrador i infusió de grué de cacau)
Ho vàrem maridar amb:
Torelló Finca Can Martí 2012 D.O. Cava
Nun Vinya dels Taus Magnum 15 D.O. Penedès
Comte Lafon 13 A.O.C. Meursault
Viña Tondonia Rosat 08 D.O.Q. Rioja
Susterris D.O. Costers del Segre
Espectacle 15 D.O. Montsant
Von Schubert Grünhauser Kabinett 13 VDP Mosel
Ars Natura Líquida, vi de gerds
De Müller Pajarete D.O. Tarragona
L’Acadèmia te el privilegi de disposar d’una taula cada semestre al Celler de Can Roca. En aquests àpats, el menú que ens prepara en Joan Roca és completament diferent dels menús degustació estàndards. Aquesta vegada va fer el mateix però vàrem poder gaudir d’una sèrie de novetats extraordinàries.
Gràcies germans Roca, i enhorabona als nous Acadèmics que varen tenir el privilegi i l’encert d’assistir a aquest tradicional àpat.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deixar un comentari

four × 2 =