Uncategorized

Cuina Vallès celebra 5 anys

Per novembre 22, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

Nascut del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, l´integren 11 restaurants que inclouen productes del Vallès a les cartes i menús, promocionant la cuina comarcal. Entre els cuiners n´hi ha de renom, alguns amb distincions com l´estrella Michelin

Mongetes del ganxet amb oli d’Ullastrell, Cigró menut amb foie o Terrina de botifarra terregada. Són tres de la desena de especialitats fetes amb productes del Vallès Occidental que Cuina Vallès ha ofert als seus col·laboradors habituals amb motiu del cinquè aniversari del col·letiu de cuiners.
Per a Carles Calsina, del Restaurant Garbé, de Castellar del Vallès: “Sí que tenim molts projectes, molta gent que vol col·laborar amb nosaltres. Sobretot enfocades amb el producte. El què hem guanyat aquests 5 anys, potenciar aquest producte dóna aquests resultats. Tenim bastants projectes per tirar endavant amb gent que elabora o cultiva els seus productes.”
Cuina Vallès promociona la comarca a través de la seva gastronomia i recupera productes autòctons que impulsen al petit productor, al pagès i al ramader. I com a mostra un sopar celebrat el passat 24 d´octubre a Can Piqué de Montcada i Reixach amb els principals productes de la la comarca. Segons Artur Martínez, d’El Capritx de Terrassa: “El què volem demostrar és que al nostre territori es pot fer cuina de territori, una cuina amb identitat i hem volgut mostrar els nostres productes i fer creure a la gent que ens acompanya que és una cuina de moltíssima qualitat i que hi ha una diversitat de productes molt gran.”
Per a Sílvia Hernández, de La Terrassa del Museu, de Terrassa: “Tot està treballat amb producte de temporada i amb producte de proximitat. La idea era defensar l’arrel de Cuina Vallès, treballar amb producte directament del pagès, aquell que està una mica oblidat com la mongeta del ganxet. La idea principal és aquesta.”
Els cuiners de Cuina Vallès organtizen anualment la Setmana de la cuina, fires i activitats per promocionar els plats i aconseguir una identitat gastronòmica comarcal. Ja s’ha recuperat la mongeta del ganxet, el cigró menut, la botifarra tarregada i la de músic, i la coca i el pa de Munt entre d’altres productes com el mató i el vi d’Ullastrell.
 

El col·lectiu que va néixer el 2006 del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, està integrat per 11 restaurants, El Capritx, el Cel de les Oques i la Terrassa del Museu, de Terrassa, Can Feu, 9 de la Borriana i Forrellat de Sabadell, Can Vinyers de Matadepera, El Garbí de Castellar, El Rístol de Viladecavalls, Lossum de Sant Quirze i Can Piqué de Montcada i Reixac que habitualment inclouen els millors productes del Vallès en les seves cartes i menús. Darrera cada restaurant hi ha cuiners de renom alguns dels quals amb distincions com l’estrella Michelin.
De cara el futur Cuina Vallès vol continuar impulsant la gastronomia de la comarca feta amb productes ecològics, de petites produccions i sobretot de proximitat.

 

Font: Terrasa Digital