Articles de l'ACGN

DIFERENT VARA DE MEDIR DE MICHELIN A HONG KONG

Per maig 26, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

 
DIFERENT VARA DE MEDIR PER PART DE LA GUIA MICHELIN A HONG-KONG
A mitjans de maig he fet un viatge a Hong Kong per assistir a la Fira  “ART BASEL” d’art contemporani i posar-me al corrent de les ultimes tendències mundials amb aquesta matèria. He de dir que l´art espanyol estat només representat per artistes vius, amb força i molt prestigi, com Jaume Plensa,  Miquel Barceló i Manolo Valdés.
Al preparar aquest viatge, vaig quedar sorprès pel gran número d’estrellas Michelin dels establiments d’aquesta ciutat que compta amb uns set milions d’habitants.
— Tres de tres estrelles.
— Nou de dos estrelles.
— Trenta-vuit d’una estrella.
Vaig decidir anar a sopar als següents restaurants:
Primer dia, al  SUN TUNG LOK, de cuina xinesa, situat a l’illa central de Hong Kong, que està catalogat amb dos estrellas i segons el meu criteri el nivell, francament, no arriba ni a una, donat que la qualitat  culinària es mitjana i el local manca d’atractiu.
Segon dia, LUNG KING HEEN, especialitzat en cuina cantonesa, situat a la mateixa zona dins l´hotel Four Seasons, i catalogat amb tres estrellas.  El lloc encantador, vistes al mar i a la península de Hong Kong, meravellós Skyline,  gratacels i lluminària.  El servei est impecable, però per mi, no supera les dues estrellas.
Tercer dia, TANG COURT, de cuina xinesa, situat a la península, al KOWLOON H.K., que està catalogat amb dos estrellas. El servei amb mancances i la qualitat culinària només per una estrella.
Al nostre País sempre ens queixem de quela Guia Michelin es massa exigent, moltes vegades no entenen la tipicitat de la nostra cuina i ens mesuren sota punts de vista massa francesos, el que comporta que molts establiments estiguin infravalorats.
Doncs bé, els xinesos deuen ser molt intel·ligents i hàbils, però han aconseguit tot el contrari. Crec que sens dubte deuen haver-hi interessos promocionals i de màrqueting per part del editors.
A Barcelona,  Londres i Paris, tenim magnífics restaurants xinesos, i de gran  qualitat, servei i tradició.  Curiosament tenen una qualificació molt diferent als restaurants de Hong Kong, i reben con a màxim una estrella. Per totes aquestes raons, una vegada mes, cal desconfiar de la Guia mes famosa del món, i tal com diu la dita….. “Crea fama y ponte a dormir”.
Josep Casas