El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb el president de l'ACGN, Carles Vilarrubí, i un grup d'acadèmics

El president Carles Puigdemont, amb la comitiva de l’ACGN al Palau de la Generalitat

Una representació de la nova taula directiva, amb Carles Vilarrubí al capdavant, presenta al president Carles Puigdemont les línies mestres que seguirà la institució en aquesta nova etapa

Dijous de la setmana passada una representació de la nova taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) va ser rebuda pel Molt Honorable president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

En aquesta trobada institucional al Palau de la Generalitat, el president de l’ACGN, Carles Vilarrubí, va estar acompanyat dels acadèmics Àlex Jaumandreu, secretari general; Paco de la Rosa, tresorer; Miquel Espinet, assessor de la taula directiva; i els vocals Josep Mª Sanclimens, Magda Carlas, Rosa Mayordomo i Valentí Roqueta.

Carles Vilarrubí —escollit com a màxim responsable de la institució en l’assemblea general extraordinària celebrada el 6 de juny— va presentar al president Puigdemont els principals eixos d’actuació de l’Acadèmia en els pròxims quatre anys. Entre aquests, el reforç de la posició estratègica i la professionalització del funcionament intern han de ser fonamentals per consolidar el caràcter de l’Acadèmia com a institució que actua al servei del país en l’àmbit de la gastronomia i la nutrició.

Durant la recepció amb el president de la Generalitat, dominada per un ambient cordial, va haver temps de tractar alguns dels projectes més immediats de l’ACGN, com l’homenatge que aquest novembre es retrà a la figura de Néstor Luján, fundador de l’Acadèmia l’any 1989; la posada en marxa de dues enquestes que pretenen estudiar els hàbits alimentaris i nutricionals de la població a Catalunya i els preparatius de la nova edició dels Premis Nacionals de Gastronomia.