Actualitat gastronòmicaNotíciesRestaurants

Els 20 Restaurants d´Espanya amb major llista d´espera

Per juliol 8, 2011Sense comentaris

Catalunya, al capdavant
Segons el rànquing anual dels 20 restaurants amb major llista d’espera d´Espanya elaborat pel diari Expansió en el mes de juny, després de l’anunci de tancament de elBulli a la fi del proper estiu per reconvertir-se en Fundació, el relleu ha estat pres pel Celler de Ca Roca, a Girona.

Amb una capacitat màxima para tan sol 40 comensals, El Celler ocupa el primer lloc de la llista, amb un termini d’espera que pot arribar fins als set mesos per a qualsevol que desitgi reservar en algun dels dos serveis diaris que ofereix el restaurant dels germans Roca.

Un fet en el qual a més del tancament de elBulli, ha influït sens dubte el seu recent ascens fins al segon lloc en la prestigiosa llista S. Pellegrino dels 50 millors restaurants del món, elaborada per la revista britànica Restaurant.

El segon lloc en el rànquing d’Expansió ho ocupa el restaurant Sant Pau, en Sant Pol de Mar (Barcelona), dirigit per la xef Carme Ruscadella, amb una llista d’espera que aconsegueix els quatre mesos.

Mugaritz, a Renteria (Guipúscoa), d’Andoni Luis Udaritz, ocupa el tercer lloc amb tres mesos, malgrat ocupar el lloc de tercer millor restaurant del món i que el de Carme Ruscadella ni tan sols figuri entre els 50 primers.

Els nous establiments dels germans Adriá

El rànquing continua amb els dos nous establiments dels germans Adriá a Barcelona, Tiquets i 41º, en els quals el sistema de reserva es realitza exclusivament on line, a través de la web del restaurant. En Tiquets s’obren diàriament 100 noves places en el marge de tres mesos i en 41º és necessari esperar un temps aproximat de dos mesos i mitjà.

Els següents llocs estan ocupats, en aquest ordre, per:

Arzak (Sant Sebastià)
Diverxo (Madrid)
Asador Etxebarri (Atxondo, Biscaia)
Bar Tomate (Madrid)
Dos Cielos (Barcelona)
La Alquería (Sanlúcar la Major, Sevilla)
Quique Dacosta (Denia, Alacant)
Ramón Freixa (Madrid)
Akelarre (Sant Sebastià)
Calima (Marbella, Màlaga)
Can Fabes (Sant Celoni, Barcelona)
La Terraza del Casino (Madrid)
Martín Berasateui (Sant Sebastià)
Nikkei 225 (Madrid)