El Vermut de Reus; el restaurant Miramar, de Cambrils; el Celler Clos Galena o les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa d’Amposta i Poble Nou del Delta, entre els guardonats aquest any

Rosa Mayordomo, acadèmica de l'ACGN, als III Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona

El passat 19 de maig es va celebrar el III Lliurament de Premis de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la ciutat. L’acte, presentat pels Acadèmics Victoria Nin i Pedro Hermoso, auster i molt emotiu, va premiar diferents institucions i professionals que vetllen per la promoció i difusió de la gastronomia tarragonina.

El  Premi a la Millor Iniciativa Gastronòmica (Premi Especial Anton Pont i Amenós) va ser per a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa d’Amposta i Poble Nou del Delta.

L’Acadèmica Rosa Mayordomo, durant l’entrega de premis. A la dreta, amb Juanjo Galcerà, propietari del Celler Piñol; David Vernet, xef i propietari del restaurant Vell Papiol, de Calafell, acompanyat per la seva mare; i Dídac Espasa, de la Tòfona de la Conca, amb la seva esposa, tots ells finalistes en les seves categories.

El Vermut de Reus va ser distingit amb el Premi al Millor Producte de la Terra, mentre que el guardó al Millor Producte del Mar va recaure en les Ostres de l’Ampolla.

Entre els establiments reconeguts en aquesta tercera edició, el Celler Clos Galena (DOQ Priorat) va ser escollit com el Millor Celler. El restaurant Miramar, de Cambrils, va emportar-se el Premi al Millor Restaurant Visitat, mentre que els diplomes al segon i tercer classificats van anar a parar als restaurants Vell Papiol, de Calafell, i Casa Montero-Club Nàutic, de l’Ampolla.

L’Acadèmica de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició Rosa Mayordomo —que en la primera de les tres fotografies apareix junt amb el president d’Honor de l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona, Anton Pont— va tenir l’honor de fer entrega del guardó als representants del Restaurant Miramar.