Uncategorized

Els mercats divulgaran la millor gastronomia catalana

Per octubre 11, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

El bon acolliment de la fira gastronòmica que sota l’enunciat Mercat de Mercats es va celebrar el passat any al costat del de Santa Caterina, en les avingudes de la Catedral i de Francesc Cambó, ha avalat una segona edició de la proposta. Els propers dies 21, 22 i 23, aquest mateix emplaçament promourà els 39 mercats municipals amb una cita que tindrà com a protagonista la millor gastronomia catalana i que espera rebre a 200.000 visitants, 20.000 més que en el seu debut.

La novetat, aquesta vegada, serà la incorporació dels vins i caves de 16 cellers catalans a través de les quals es podrà viatjar per totes les denominacions d’origen (DO) del territori. Per donar-los a conèixer, s’instal·larà una carpa en la qual els visitants podran participar en un programa de tallers i tastos, que s’acompanyaran amb tapes de productes típics, així com assistir a ponències enologiques.
PONÈNCIES MAGISTRALS
La fira també oferirà un destacat espai en el qual participaran com a ponents alguns dels millors cuiners de Catalunya (Joan Roca, Carles Gaig, Fermí Puig i Xavier Pellicer, entre uns altres), que posaran especial èmfasi a promocionar la gastronomia catalana, que optarà a ser patrimoni immaterial de la humanitat. Però els visitants no solament escoltaran, també podran comprovar in situ el millor d’aquesta cuina, ja que tindran l’oportunitat de provar en els bars de cuina de mercat que participen (a preus populars, segons els organitzadors) diferents tapes amb les receptes i els productes del territori. La tinent d’alcalde d’Economia de l’ajuntament, Sònia Recasens, va incidir ahir durant la presentació d’aquesta trobada, que comptarà amb més de 130 participants i oferirà 60 activitats, en la contribució dels mercats a l’hora de generar ocupació i teixit econòmic. La regidora va xifrar en 65 milions les visites que aquests equipaments reben a l’any, unes instal·lacions en les quals compren, segons informes municipals, dos de cada tres barcelonins, i uns negocis que facturen uns mil milions anuals.
Font: El Periódico de Catalunya