Articles de l'ACGN

ES BUSQUEN RESTAURANTS QUE VULGUIN CUINAR – Restaurants Contra la Fam V EDICIÓ

Per juliol 1, 2014febrer 18th, 2021Sense comentaris

RESTAURANTS CONTRA LA FAM – V EDICIÓ

ES BUSQUEN RESTAURANTS QUE VULGUIN CUINAR  “ELS PLATS QUE MÉS ALIMENTEN” CONTRA LA FAM

  • Acció contra la Fam i la Federació Española de Hosteleria (FEHR) s’uneixen per cinquè any consecutiu per lluitar contra la desnutrició, a través de la campanya “Restaurants contra la Fam”, el padrí nacional de la qual aquest any és el xef Ángel León.
  • A més a més, compta amb el suport dels reconeguts xefs: Enrique Sánchez (Andalucía), Daniel Yranzo (Aragó), Pepa Muñoz (Comunitat de Madrid), Quique Dacosta (Comunitat Valenciana) i amb l’apadrinament especial a Catalunya, del xef Nandu Jubany.
  • Ja està obert el termini d’inscripció per als restaurants que vulguin participar en aquesta 5a edició de Restaurants contra la Fam i lluitar contra la desnutrició infantil a través dels seus plats solidaris
  • En l’anterior edició van participar 800 establiments de tota Espanya que van aconseguir més de 120.000 euros per lluitar contra la fam, dels quals 106 estaven a Catalunya. A més, els establiments participants en Restaurants contra la Fam van ser guardonats amb un dels “Premis Nacionals d’Hostaleria FEHR 2013” que lliura la Federación Española de Hostelería: Premi Empresa Hostalera Compromesa amb la Responsabilitat Social.
  • A Catalunya, la campanya va rebre el 2012 el guardó “Esdeveniment Gastronòmic de l’Any” per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Acció contra la Fam i la Federació Española de Hosteleria (FEHR) s’uneixen per cinquè any consecutiu a través de la campanya “Restaurants contra la Fam” amb l’objectiu de lluitar junts contra la desnutrició infantil. La campanya, que es troba en aquest moment, i fins al proper 31 de juliol, en fase de captació d’establiments, busca implicar al sector hostaler i als seus clients en la lluita contra la fam mitjançant de plats o menús solidaris que ofereixin els restaurants participants als seus clients. Aquesta campanya, que tindrà lloc del 15 de setembre al 15 de desembre, compta també un any més amb el patrocini de Makro.

Com participar en la campanya

La participació és senzilla. Els restaurants només han d’inscriure’s en la web http://accioncontraelhambre.org/acciones/restaurantescontraelhambre/inscribe_restaurante.php, fins al pròxim 31 de juliol, i triar un menú o plat solidari, del que destinaran entre 0,50 i 2 € a l’ONG. Per la seva banda, els clients quan vagin a qualsevol dels restaurants participants, solament han de preguntar pel menú o plat solidari. Enguany, el lema triat per la Campanya és “Els plats que més alimenten”, ja que aquests plats solidaris no solament alimentaran als comensals, sinó que contribuiran també a alimentar a les persones més amenaçades per la fam.

A més, sense necessitat de sortir de casa, amb només un SMS amb la paraula HAMBRE enviat al 28010 també s’estarà col·laborant amb l’organització. “Tots els diners aconseguits amb aquesta campanya es destinaran a la prevenció, diagnòstic i tractament de la desnutrició infantil als països més pobres del món”, explica Alfonso Calderón, responsable de Campanyes i Esdeveniments d’Acció contra la Fam. “El nostre objectiu per a aquesta V edició és superar les dades de participació de la passada, en la qual van participar 800 establiments i es van aconseguir més de 120.000 euros contra la fam”, afegeix Calderón. Emilio Gallego, secretari general de la FEHR, fa una crida a tots els restaurants que vulguin demostrar la seva solidaritat: “Promovem una xarxa solidària de restaurants independents que obtenen magnífics resultats. Un petit esforç individual, col·laborant, ens permet ser més solidaris i oferir una experiència responsable als nostres clients”.

Dades sobre la desnutrició infantil Actualment, més de 3 milions de nens moren cada any a causa de la desnutrició. Per només 1 € al dia durant 40 dies, Acció contra la Fam pot proporcionar el tractament nutricional i el metge que necessita un nen en situació de desnutrició.

Més informació sobre la campanya en: www.restaurantescontraelhambre.org