Uncategorized

Ferran Adrià, contra la pobresa infantil amb el projecte "Tapa Solidària"

Per octubre 6, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

El cuiner Ferran Adrià ha apadrinat avui al costat del seu germà Albert el projecte “Tapa Solidària”, que el seu objectiu és combatre la pobresa infantil i la injustícia social destinant 0,50 cèntims de cada tapa que es vengui en els més de 50 restaurants de Barcelona que s’han adscrit a aquesta iniciativa.

El projecte pretén ajudar a l’acció social de l’entitat “Casal d’Infants”, amb més de 28 anys de treball en favor dels barris més desfavorits, i ha comptat amb el principal ganxo dels germans Adrià.

En un acte celebrat en el restaurant “Tiquets” de Barcelona, propietat d’Albert Adrià, s’ha presentat aquesta iniciativa que s’allargarà fins al mes de gener amb una festa de clausura en el restaurant del també cuiner Sergi Arola a l’Hotel Arts.  “Estem en un moment molt difícil, i els que som uns privilegiats, ens toca ajudar a la gent de casa”, ha afirmat Adrià al seu parlament.

El cuiner de “El Bulli” ha dit que està a les mans de la gent fer esforços “pragmàtics” en aquest sentit, i ha indicat que el sector de la gastronomia sempre s’uneix a aquestes iniciatives. “El repte que tenim tots és fer moltes més coses creatives, que no
suposin un esforç de temps, que no tenim, però sí un esforç de voluntat”, ha opinat el xef català. Des del “Casal d’Infants” s’ha recordat que 1 de cada 4 nens és pobre, per la qual cosa han destacat la importància de col·laborar amb “Tapa solidària”.

A l’acte també ha assistit l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha lloat el treball de les entitats sense ànim de lucre que fan valer la seva experiència en aquests temps de crisi econòmica “gravíssims”. Trias ha afirmat que des de l’ajuntament hauran de revisar els pressupostos per suprimir “coses supèrflues” i “redefinir les prioritats” del consistori a través d’aquest tipus d’entitats. Els beneficis de la iniciativa aniran destinats a projectes que cada dia donen suport als barris on viuen nens i nenes, joves i famílies en situació d’exclusió social.

http://tapasolidaria.org/

La Tapa Solidària tindrà una durada de 3 mesos a partir del 6 d’octubre de 2011.

Font: Agències