Uncategorized

Festival del Vi de Somontano

Per juliol 21, 2011febrer 18th, 2021Sense comentaris

Des de l’any 2.000, la localitat de Barbastro (Osca), celebra durant el primer cap de setmana del mes d’Agost el Festival del Vi Somontano: Quatre nits de maridatge entre vins,  tapes i la millor música, para al llarg del dia gaudir, a més, de les múltiples propostes de la Ruta del Vi Somontano.

L’actual edició del 2011 tindrà lloc del 4 al 7 d’agost, començant amb la ja tradicional Mostra Gastronòmica on tapes i vins es barrejarà amb l’oferta musical, que aquest any comptarà amb la participació d’Andy i Lucas, Rosario Flores, Melendi i Dani Martín.
La Denominació d’Origen Somontano desenvolupa la labor de promoció a través de diferents vies. Entre elles destaca –per la seva rellevància i repercussió- l’organització del Festival del Vi del Somontano, amb un programa centrat en el desenvolupament de quatre actuacions musicals, una per nit, i de la Mostra Gastronòmica del Somontano en la qual, de nou de la nit fins a la matinada els assistents poden degustar una àmplia carta de vins Somontano acompanyats per exquisides tapes elaborades amb productes de la zona.
Durant el dia, es pot participar en cursos de tast, concretar visites a cellers o realitzar activitats complementàries de relax, esports d’aventures o coneixement del patrimoni històric-artístic del Somontano i la Serra de Guara.
El passat any 2010 el Festival del Vi del Somontano es va tancar amb un nou record de participació en la seva Mostra Gastronòmica: més de 70.000 tapes i prop de 100.000 vins es van servir al llarg d’aquestes quatre màgiques nits d’agost, mentre que les actuacions musicals van atreure a més de 14.000 assistents.