El 14 de setembre de 2023, la Secció de Cuina i Cultura, presidida per l’acadèmica Rosa Mayordomo i García juntament amb l’acadèmic Paco de la Rosa i Torelló, van organitzar una trobada gastronòmica al voltant de l’oli, el vi, el pa i les farcimines.

Es va iniciar la jornada visitant les Bodegues Torelló i les caves subterrànies, a càrrec del Sr. Paco de la Rosa i Torelló. Tot seguit, el Dr. Andrés Clarós i Blanch, president de la Confraria de la Mare de Deu de l’Olivera va realitzar una conferència sobre “Els òrgans sensorials que intervenen en el tast de l’oli”.

A continuació, es va realitzar un tast d’Olis Bargalló, a càrrec del Sr. Quico Bargalló i Arqué, vicepresident de la Confraria de la Mare de Deu de l’Olivera. Per finalitzar l’activitat es va celebrar un dinar entre vinyes, servit per La Barbequiú by Torelló Viticultors, on la Sra. Rosa Mayordomo i García va dur a terme la tasca de Brigadier.

Descarrega el PDF del programa