Actualitat gastronòmicaRestaurants

L´últim servei del Drolma

Per agost 25, 2011Sense comentaris

El restaurant capitanejat per Fermí Puig tancarà el 30 de setembre, però el xef obrirà un nou establiment l’any vinent.

El menjador del Drolma canviarà de funció a partir de l’octubre. Pioner a l’hora de tornar a atreure els barcelonins als menjadors dels grans hotels de la capital catalana el restaurant Drolma, instal·lat a la planta noble de l’Hotel Majestic, deixarà de servir plats sota la batuta del xef Fermí Puig el proper 30 de setembre. S’ha acabat una etapa. El cuiner i Malco Par, director general del grup Majestic, han posat punt final a una relació laboral que es va encetar fa dotze anys, segons informa avui ‘La Vanguardia’. “De mutu acord, i degut a un canvi de rumb de futur escollit pel grup, Majestic i Fermí Puig han decidit trencar la vinculació professional que els unia”, segons ha explicat el directiu al diari. De totes maneres, “el xef continuarà assessorant el grup al capdavant del restaurant Petit Comitè fins a finals de 2011, per assegurar-ne la correcta continuïtat”, ha afegit.

El tancament del Drolma era un rumor que darrerament circulava entre els cercles professionals. En principi l’últim servei estava previst per a finals d’any, però la reforma que s’està fent a l’hotel ha obligat a avançar el canvi, segons Par. Una proposta gastronòmica més fresca i actual, similar a la que elaboren altres restaurants del grup com Murmuri i Petit Comitè, serà la iniciativa que rellevarà l’alta cuina afrancesada de Puig. El nou local, del qual encara se’n desconeix el nom, ocuparà l’actual Cigars Bar i s’hi accedirà pel carrer València. “No és una ruptura violenta entre la propietat, la direcció i jo”, assegura Fermí Puig.

El xef considera que els nous temps obliguen a replantejar el concepte de restaurant de luxe i assegura que “l’alta cuina s’ha d’apropar a la societat”. Puig ja té en marxa un nou repte, un establiment propi que obrirà a finals de l’any que ve i que podria estar ubicat en un petit hotel boutique. Serà un local petit, per a 25 comensals com a màxim, barra i cadires altes. Obrirà als vespres cinc dies a la setmana, també s’hi serviran copes i el xef sempre hi serà present, perquè “la cuina ja no es pot teledirigir”, reconeix.

Font: Cuina.cat

17 d´agost de 2011