ferran Adrià_President AcadèmiaAquest passat dimarts, 25 d’abril, l’Acadèmia ha celebrat el IV Esmorzar de Cullera, Forquilla i Convidat al restaurant Casa Leopoldo, on s’ha comptat amb la presència del xef i Acadèmic Ferran Adrià com a convidat d’honor en aquesta edició. Aquest tipus de proposta en forma de trobada gastronòmica té com a objectiu crear sinergies entre el món gastronòmic i personalitats de reconegut prestigi que formen part d’altres àmbits de l’esfera pública.

Dibuix_Ferran AdriàEn aquesta edició hem pogut comptar amb un dels acadèmics més il·lustres de l’ACGN, el xef de prestigi Ferran Adrià. Destaca per ser un cuiner molt creatiu, passional i molt compromès en trencar les barreres de la cuina tradicional, on ha incorporat al llarg de la seva trajectòria a El Bulli una nova manera de compondre un plat jugant amb la cuina creativa i amb tècniques de cuina innovadores com la desconstrucció, les escumes amb sifó o l’esferificació. Durant la vetllada, ens ha explicat el seu nou projecte que mira cap al futur, elBulli1846. Aquest se situarà a la cala Montjoi i es convertirà en un espai viu, on un equip de 20 persones treballarà durant 6 mesos a l’any per la creativitat aplicada a la gastronomia. L’espai es convertirà en un plató en el qual es podrà experimentar sobre els formats en els quals es pot viure la gastronomia: performances culturals, artístiques, exposicions, màsters, etc. El cuiner el defineix com un projecte personalitzat, enfocat cap a la nova generació i que aquesta pugui comprendre el contingut de la gastronomia, ja que no existeix cap llibre de la història d’aquesta.
Casa Leopoldo_Restaurant

L’àgape ha tingut lloc al restaurant Casa Leopoldo, regentat pels cuiners Òscar Manresa i Romain Fornell, on els comensals han viscut una experiència gastronòmica i sensorial, on el gust, les textures i les olors eren les protagonistes d’un menú carregat de sensacions que ha consistit en:

– Pa amb tomàquet i embotit
– Cua de Bou estofada
– Vins: Gran Crisalys Chardonnay Xarel·lo Muga Crianza 2013 Rioja
– Brioxeria i Cafès o Tes

IV Esmorzar Cullera, Forquilla i ConvidatHa presidit l’acte el president de l’Acadèmia Carles Vilarrubí amb la participació dels següents membres acadèmics: Miquel Brossa, Comte de Sert, Francesc Dabàn, Francesc de la Rosa, Miquel Espinet (expresident de l’Acadèmia), Rosa Gelpi, Glòria Noguer, Jordi Rius, Pasqual Roca, Valentí Roqueta, Josep Mª Sanclimens, Joaquim Uriach, Joaquim Vila i Maria Vives.

Donat que l’objectiu d’aquests actes és crear una interacció amb altres personalitats de diferents camps professionals com economistes, advocats o empresaris de diferents sectors, també han assistit a l’acte els següents amics de l’Acadèmia: Marc Alavedra, Mª Rosa Gimferrer, Joan Griset, Joan Font, Joaquim Jubert, Luis López, David Marimon, Irene Mendizábal, Antoni Pont, Javier Riera, Jordi Roura i Conxa Vilarrubí.

IV Esmorzar Cullera, Forquilla i Convidat_1   Comensals_Esmorzar