Articles dels acadèmicsEsdeveniments gastronòmics

IX Edició dels Premis Nacionals de Gastronomia

El passat 14 de abril, a l’antiga fàbrica DAMM de Barcelona, va tenir lloc la celebració de la IX Edició dels Premis Nacionals de Gastronomia, que des de l’any 2002 l’Acadèmia Catalana de Gastronomia atorga. Uns guardons a aquells cuiners, restaurants, professionals o col•lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana que al llarg de l’any 2010 han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina.

L’acte va comptar amb l´assistencia del President de la Generalitat, Artur Mas, del Conseller d´Agricultura Josep María Pelegrí, del President de l´Acadèmia Joan Ras, dels premiats i els seus familiars, dels membres de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, membres del Consell de la DAMM i l’assistència d´invitats com Xavier Trías o Luis del Olmo, entre uns altres. El fantàstic catering va ser servit pel premiat Can Jubany i l’acte va ser un èxit de convocatòria.

Els guanyadors d’aquest any han estat:

– PREMI AL RESTAURANT DE L’ANY: CAN JUBANY (Nandu Jubany)

– PREMI AL CUINER JOVE: DANI LECHUGA (Caldeni, Barcelona)

– PREMI AL PROFESSIONAL DE L’ANY: ANNA BELLSOLÀ (Baluard, Barcelona)

– PREMI A LA TASCA DE DIVULGACIÓ: CRISTINA JOLONCH (La Vanguardia) i JORDI ESTADELLA (a títol pòstum).

– PREMI ESPECIAL DE L’ ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA: FRANCESC FORTÍ (El Racó d´en Binu, Argentona)

Els assistents van gaudir d’un meravellós menú preparat per Can Jubany, consistent en:

   Al Nitrogen…

Gin-fizz nitro

Caipirinha nitro

  L’aperitiu…

Air-baguette de cansalada ibèrica amb caviar d’oli d’oliva verge

Llonganissa amb pa i tomàquet

Mini amanida de tomàquet, anxoves i encortits

El vermut a la llauna

Nougat d’amanida Cèsar

Coca de poma caramelitzada i mi-cuit de foie

Patates braves “amb pell”

Gnoccis de carbassa amb cruixent de pernil ibèric

 A la planxa

Truita amb pa i tomàquet i pernil ibèric

Selecció especial de vins i formatges, refrescs i cava

 A taula…

 Pèsols ofegats amb fetge d’anec

Caneló de pollastre de pagès amb múrgoles a la crema

Morro de vedella amb escamarlà

Les postres…

 Borratxo amb plàtan i rom

  Cafès i Caixa sorpresa de bogeries dolces

 Pa de Baluard

CELLER

FREIXENET, Elyssia Pinot Noir Brut

MASCARÓ, Cava Rosat Brut “Rubor Aurorae”

BODEGUES SUMARROCA, Cava Gran Brut Rosat

TORELLÓ Crysalis 2010 

CASTILLO PERELADA, Finca Malaveïna 2007

FREIXENET, Cava Malvasía 2001

Cerveses DAMM


Deixar un comentari

one × 2 =