El passat mes d’octubre l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) va posar en marxa una nova iniciativa: els Esmorzars de Cullera, Forquilla i Convidat. Una proposta que pretén crear complicitats amb el món gastronòmic de persones de reconegut prestigi en altres àmbits de l’esfera pública.

Josep Oliu conversant amb els assistents a l’esmorzar

Josep Oliu conversant amb els assistents a l’esmorzar

En cada trobada ens acompanyarà un convidat especial, que compartirà taula a restaurants emblemàtics de Barcelona amb membres de l’ACGN i altres personalitats interessades en la cuina, la gastronomia i la nutrició. En aquesta segona edició d’aquests esmorzars de cullera i forquilla hem pogut gaudir de la presència d’en Josep Oliu, President del Banc Sabadell.
Josep Oliu, amb una àmplia trajectòria financera i membre de diferents Institucions, és un home afable i amb les idees clares, que ha volgut conversar amb els assistents dels diferents temes d’actualitat com la política, la economia i la gastronomia. En aquest últim, el president de l’Acadèmia, ha fet més èmfasi fent-li un petit qüestionari que responia tot dient que el seu plat preferit són els “callos”, el vi català que més li agrada és l’Ermita i el vi espanyol que escolliria és el Vega Sicília. Li agrada el restaurant Cèleri de Barcelona i la Masia del Solà de Monistrol de Calders i el seu xef per excel·lència és Nandu Jubany.

L’àgape ha tingut lloc al Restaurant Fermí Puig, establiment en ple centre de l’Eixample de Barcelona, on els comensals han viscut una experiència gratificant i han trobat el gust, el tracte, la calor i les sensacions que sempre ofereixen el xef Fermí Puig i l’Alfred Romagosa. El menú, molt apropiat, ha consistit en:

– Embotits de La Garriga amb pa amb tomàquet
– Cap i pota amb samfaina
– Vi negre. Mas Collet. D.O. Montsant
– Cava Torelló Brut Nature Gran Reserva
– Brioxeria i Cafès


Juntament amb el president de l’Acadèmia, Carles Vilarrubí, hi han participat els següents membres de la institució: Josep M. Sanclimens (com a brigadier), Ricard Aixelà, Jordi Cortada, Rosa Gelpí, Bartolomé Masoliver, Pasqual Roca, Paco de la Rosa, Miquel Espinet, Valentí Roqueta, Jon Sarabia, Rafael Soriano, Miquel Brossa i Maria Vives. En representació de l’Acadèmia Jove hi han assistit Juan de Olano, Pepe Cabestany i Felipe Klein.

Un dels objectius d’aquesta sèrie d’esmorzars és implicar personalitats de diversos camps professionals com l’empresa, la política, l’advocacia o la cultura en la difusió del coneixement sobre la gastronomia i la nutrició. És per aquesta raó que també hem comptat amb la presència d’Albert Agustí, Felip Massot, Josep Mª Calmet, Silvio Elias, Joan Font, Vincent Goehrs, Joaquim Jubert, Francesc Martí, Javier Pérez-Farguell, Lluís Recoer, Joan Roca-Segarra, Mario Rotllant, Xavier Vives, Javier Riera-Marsá, i Josep M. Xercavins.