la cuina a Sils, flavonoides
El passat dia 10 de febrer, a la ciutat de Barcelona, el col·lectiu La Cuina de Sils, encapçalat pel seu coordinador, en Xicu Anoro, i la representació d’un grup d’excel·lents i entusiastes cuineres (Maria Furroy, Gràcia Ruiz, Teresa Bas i Leonor Jusmet), va presentar el seu nou projecte: La Cuina dels Flavonoides: Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor, el cap…

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va estar representada pel seu vicepresident, el Sr. Josep Casas, i les acadèmiques: Sra. Rosa Gelpí —il·lustradora de les publicacions de La Cuina de Sils— i la Sra. Rosa Mayordomo.

la cuina a Sils, flavonoides
En Xicu Anoro va exposar la importància dels flavonoides (molècules polifenòliques que contenen 15 àtoms de carbó i són solubles en aigua; són pigments que es troben en la majoria de vegetals, algues i micro algues), tan presents en la dieta mediterrània i que ajuden a la prevenció de la disfunció erèctil i la salut del cor. Els flavonoides també protegeixen de malalties com la demència senil, l’Alzeimer i certs tipus de càncer. Totes aquestes afirmacions avalades per científics tals com el Dr. Valentí Fuster (Hospital Mount Sinai de Nova York; els Drs. Joseph Mercola i Eric Rimm (Universitat de Harvard), i la Dra. Romina Bulffer (Universitat Nacional de San Martín de Buenos Aires).

la cuina a Sils, flavonoides

Els Sr. Xicu Anoro i el Sr. Xavier Espasa, Dtor. Gral. de l’Agència
Catalana de Turisme, de la Generalitat de Catalunya

Aquest projecte necessita patrocinadors: el seu objectiu és repartir la publicació del receptari de forma gratuïta entre professionals i centres de la salut, per divulgar una alimentació sana a l’abast de tothom.

La cuina a Sils acgn

Sra. Furroy. Caldo d’escudella. Ànec amb salsafins.

La Sra. María Furroy amb alguns plats que es van servir als comensals, una vegada presentat el projecte La Cuina dels Flavonoides.

La cuina a Sils acgn

Un combinat de peus de porc amb caragols, bacallà amb panses i pinyons i un excel·lent arròs de pagès

L’acte, celebrat amb la col·laboració de l’hotel H10Casanova, va concloure amb parlaments plens de passió i bonhomia, tal com corresponia després d’un àpat ple de tradició i el punt dolç de la crema catalana i els bunyols de poma que van acompanyar els cafès.

la cuina a Sils, flavonoides

La Sra. Furroy amb el Sr. Anoro. El Sr. Casas i el Sr. Anoro. L’acadèmica Sra. Rosa Gelpí, artista i creadora de les il·lustracions de les obres de La cuina a Sils