El passat dia 10 de febrer, a la ciutat de Barcelona, el col·lectiu La Cuina de Sils, encapçalat pel seu coordinador, en Xicu Anoro, i la representació d’un grup d’excel·lents i entusiastes cuineres (Maria Furroy, Gràcia Ruiz, Teresa Bas i Leonor Jusmet), va presentar el seu nou projecte: La Cuina dels Flavonoides: Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor, el cap…
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va estar representada pel seu vicepresident, el Sr. Josep Casas, i les acadèmiques: Sra. Rosa Gelpí —il·lustradora de les publicacions de La Cuina de Sils— i la Sra. Rosa Mayordomo.
En Xicu Anoro va exposar la importància dels flavonoides (molècules polifenòliques que contenen 15 àtoms de carbó i són solubles en aigua; són pigments que es troben en la majoria de vegetals, algues i micro algues), tan presents en la dieta mediterrània i que ajuden a la prevenció de la disfunció erèctil i la salut del cor. Els flavonoides també protegeixen de malalties com la demència senil, l’Alzeimer i certs tipus de càncer. Totes aquestes afirmacions avalades per científics tals com el Dr. Valentí Fuster (Hospital Mount Sinai de Nova York; els Drs. Joseph Mercola i Eric Rimm (Universitat de Harvard), i la Dra. Romina Bulffer (Universitat Nacional de San Martín de Buenos Aires).
![la cuina a Sils, flavonoides](https://acgn.cat/wp-content/uploads/2017/02/la_cuina_a_sils_acgn_13.jpg)
Els Sr. Xicu Anoro i el Sr. Xavier Espasa, Dtor. Gral. de l’Agència
Catalana de Turisme, de la Generalitat de Catalunya
Aquest projecte necessita patrocinadors: el seu objectiu és repartir la publicació del receptari de forma gratuïta entre professionals i centres de la salut, per divulgar una alimentació sana a l’abast de tothom.
![La cuina a Sils acgn](https://acgn.cat/wp-content/uploads/2017/02/la_cuina_a_sils_acgn_16.jpg)
Sra. Furroy. Caldo d’escudella. Ànec amb salsafins.
La Sra. María Furroy amb alguns plats que es van servir als comensals, una vegada presentat el projecte La Cuina dels Flavonoides.
![La cuina a Sils acgn](https://acgn.cat/wp-content/uploads/2017/02/la_cuina_a_sils_acgn_09-768x1024.jpg)
Un combinat de peus de porc amb caragols, bacallà amb panses i pinyons i un excel·lent arròs de pagès
L’acte, celebrat amb la col·laboració de l’hotel H10Casanova, va concloure amb parlaments plens de passió i bonhomia, tal com corresponia després d’un àpat ple de tradició i el punt dolç de la crema catalana i els bunyols de poma que van acompanyar els cafès.
![la cuina a Sils, flavonoides](https://acgn.cat/wp-content/uploads/2017/02/la_cuina_a_sils_acgn_15.jpg)
La Sra. Furroy amb el Sr. Anoro. El Sr. Casas i el Sr. Anoro. L’acadèmica Sra. Rosa Gelpí, artista i creadora de les il·lustracions de les obres de La cuina a Sils