Actualitat gastronòmicaNotícies

La gastronomia espanyola homenatja a Ferrán Adriá i a Juli Soler

Per juliol 19, 2011Sense comentaris

Alguns dels representants més destacats de la gastronomia nacional han homenatjat a Ferran Adrià i al seu soci, Juli Soler, amb una festa en un catamarà en la qual han celebrat tot l’aportat pel restaurant El Bulli al món de la cuina a uns dies del seu tancament.

Prop d’un centenar de persones entre cuiners -Joan Roca, Paco Pérez, Nandu Jubany, Carles Gaig i Fina Puigdevall entre uns altres-, representants de l’àmbit de l’enologia -com Josep Roca i Agustí Torelló,- distribuïdors, fabricadors de cuines -com Quim Casademont- i les seves famílies han acudit a aquesta festa de comiat.

La iniciativa es va originar a l’Hotel Sa Punta de Pals i l’ambient ha estat, més que el d’homenatjar un local que tanca, el de celebrar una nova etapa en la gastronomia espanyola.

Adrià, que ha insistit que l’homenatge d’avui no és per elBulli, sinó per tots els que han col·locat la cuina d’Espanya en el més alt.

“Mai hem fet una festa en elBulli, però anem a començar a fer unes quantes a partir del 30 amb tot l’equip”, ha assenyalat el xef, visiblement relaxat, entre amics, en el que diu que creu que és el moment més feliç de la seva vida.

“elBulli és un tot, un abans, un ara i un després. És el més important que ens ha passat a tots nosaltres a nivell gastronòmic i emocional”, ha manifestat el xef Paco Pérez, del Restaurant Miramar (dos estrellas Michelin).

Per la seva banda, el xef Joan Roca, del restaurant El Celler de Ca Roca (tres estrellas Michelin i segon millor restaurant del món, segons la revista “Restaurant”) ha considerat que “elBulli és irrepetible i ningú pot pensar que hi hagi alguna cosa que se li sembli o se li apropi”.

Com a colofó, la sorpresa del dia: tots els cuiners han ofert als propietaris de elBulli dues enormes ampolles amb les signatures de tots tallades en el vidre d’un cava especial d’Agustí Torelló i Mata, denominat Simfonia elBulli.

El Bulli tancarà les seves portes definitivament el 30 de juliol i començarà a treballar en la Fundació El Bulli que té previst obrir en 2014.