escudella

El passat dimecres 4 d’abril vam gaudir al Windsor de la darrera escudella i carn d’olla d’aquest curs gràcies a la iniciativa de l’Acadèmica Sra. Rosa Mayordomo, la qual va actuar de Brigadier. Diem que és la darrera, ja que actualment només gaudim d’aquest tradicional plat els mesos que fa més fred.

Tal com encapçalem aquesta ressenya, considerem que aquesta ha estat la millor d’aquest curs, tant per quantitat com per qualitat, malgrat que alguns hem considerat que els galets estaven una mica massa “al dente” i que el brou no tenia la consistència a la qual estem acostumats.

Al comentar-ho amb els cuiners ens han explicat que el caldo el suavitzen per evitar un excés de greix. Entrant ja en el menú, i després de servir-nos uns aperitius dels quals destacaríem les croquetes de carn d’olla, ens van servir una petita amanida de “pilota”, que consistia en un tall de tomàquet acompanyat d’una mica d’all i de ceba de Figueres i a sobre, “pilota”. Extraordinària. A continuació, la comentada sopera de brou amb galets i després vàries safates de carn d’olla, llegums i verdures, de les que destacaríem, a més de la pilota, la botifarra blanca i negra, els pedrers, la cansalada, la col farcida amb patata, la pastanaga i uns sensacionals cigrons, tot en unes racions súper generoses. Per acabar, varen servir-nos la seva particular versió de la crema catalana i taronja amb canyella i mel.

escudella 2
Assistents:
Acadèmics: Ricard Aixelà, Francesc Dabán, Rosa Mayordomo, Pasqual Roca i Josep Mª Sanclimens i Genescà.

Amics de l’Acadèmia: Manel Arraut, Javier Cornejo, Miquel Escobar, Jaume Farré, Jaume González Agápito, Dolors Guajardo, Joan Guitart, Josep Mª de Hita, Juan Lagen, Albert Miralles, Carlos Pratcorona, Miquel Ribas, Gerard Romy i Juan Antonio Ruiz.

MENÚ:
Copa de benvinguda
Entrants: croquetes de carn d’olla, olives arbequines, tapioca, cruixents de cigró
Petita amanida de pilota de caldo
Sopera de caldo d’escudella amb galets tradicionals
Safata de carn d’olla, llegums i verdures
Emulsió de crema catalana amb gelat de caramel i gelée de llimona
Bol de taronja fresca amb canyella i mel
Vins
Collita Roja Sumoll de Pardas
De Nit Rose Raventós i Blanc – cava
Abans d’acabar l’acte, en Josep Junyent, propietari de l’establiment, ens ha presentat els dos cuiners del restaurant, amb els qui hem pogut intercanviar alguns comentaris i els hem dedicat un sentit aplaudiment.
escudella 3