El passat 22 de novembre de 2022 el sector vitivinícola es va reunir en la celebració de la Nit del Vi Català, un esdeveniment organitzat per l’Associació Vinícola Catalana.

Aquesta primera edició ha estat presidida per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i ha comptat amb la presència més de 180 persones, en representació de  tota la cadena de valor del vi, des de la vinya a la copa. Així, com representants del departament d’Agricultura, del departament d’Empresa, de les patronals catalanes Foment del Treball i PIMEC, de l’administració pública, de Barcelona Turisme, de la restauració i la gastronomia, etc.

En el decurs de la Nit del Vi Català, celebrada el marc d’un sopar a l’hotel Palace de Barcelona, es van lliurar tres guardons a entitats que han contribuït a que els nostres vins siguin preuats i admirats arreu del món, en especial, en els àmbits de la cultura del vi, la sostenibilitat i la promoció.

La històrica entitat, l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia i la Nutrició ha estat distingida per la seva defensa i promoció de la gastronomia i la cultura del vi. El president, Carles Vilarrubí acompanyat de la resta de membres de la Taula Directiva, va rebre el guardó que destaca la seva labor durant  la pandèmia, ja que ha estat una de les entitats més actives a l’estrènyer i potenciar la relació entre la restauració i la societat.